Jump to content

sime1972

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne znam kako je kod privatnika i po kolektivnom ugovoru ali svakako maksimalan broj dana
  2. Poštovani profesore! Da , ali Frana šalje morh u mirovinu kao DVO a budući da ima 57 godina i mislim da nema mogućnost prava na mirovinupo svim propisima 🤔. E tu je pitanje koje buni naše branitelje koji su još uvijek u sustavu s pred mirovinu. 65 god puna mirovina 5 god ratnih =60 benificirani staž 4-5god=56-57 I eto mogu u braniteljsku mirovinu da 56-57god Naravno budući da je braniteljska puno povoljnija od one po posebnim propisima. Lp
  3. Njegov pitanje je ovo: Fran 911 odlazi u mirovinu po posebnim propisima kao DVO, a njegov je problem da li se na njega odnose odredbe za braniteljeku mirovinu koja je povoljnija nego za DVO. A kada i kako će se "prebacit" iz jedne mirovine u drugu to je prevo pitanje budući da ima 56 godina starosti i nema prava na mirovinu po svim uvjetima nego samo za DVO.
  4. Ma kako nije??? Jel naveo u svojim podacima da je u 8 mj 1992 imao šivanje prstiju teda mu je to ratna ozljeda i vjerojatno ima te papire jel bez njih nema šta tražiti... I OPET ne Čitate šta je T34 napisao nego i dalje mlatite praznu slamu..
  5. Tako je BUDA!! ali isključivo temeljem RANJAVANA sve ostalo kompliciran stvar i produžuje postupak.. Kasnije se ozljeda i ptsp mogu pokrenuti kao pogoršanje stanja te da mu se i to priznao.. Najvažnije je dobiti status što za T34 ne bi smio biti neki veliki problem.. Nadam se da korisnik T34 bude propatio ovu našu raspravu te izvukao rezime u kojem pravcu treba krenuti.. Ugodan dan!!
  6. Dragi moj Buda... Sva sreća pa nisi vještak 😉😉😉 Jel to po T34 ne bi dobro završilo😁😁 Još jednom: RANE ne ZASTRJEVAJU!!! ZA rane NEMA pretkomisije. Temeljem medicinske dokumentacije sve je vidljivo i jasno i nema se vještak šta pitati jer je to ćinjenićno stanje koje NIKAD ali NIKAD se neće promjenti.. I to je za T34 nepobitna okolnost temeljem koje po ubrzanom postupku ostvaruje Hrvi sa određenom postotkom koji mu donosi status i sva prava kao Hrvi kao pravo na invalidsku mirovinu. E sada.... Invalitska mirovina je sasvim drugi par cipela ili ti ga postupak.. Pri traženju invalidske mirovine koju zatražuje putem svog liječnika izlazi na inv komisiju gdje se onda gleda rana, funkcionalnost extremiteta zbog rane, daljnji tijek liječenja i ostalo... Nadam se da sam neke stvari pojasnio pa da se ne brkaju lončić..
  7. POŠTOVANI!! Ni jedan predmet pred komisijom nije ist i ne možete globalizirat stvar sa svojim slučajem.. Iz isćitanog o Vama mišljenja sam da ste od početka sa svojim predmetom krivo krenuli... S obzirom na Vasu bolest u koju ne želim ulaziti a isto tako Vas ne želim obeshrabri ti jako, jako teško ćete riješiti svoj slućaj te ce biti ravno eurojackpotu ako uspijete.. Samim time budite sretni Vam se vrijeme oduži u čekanju te da Vas u narednih 6 mjeseci tj ovo doba besparice i recesije po državu ne zovu na pregled jel neće dobro završiti po Vas..
  8. POŠTOVANI Buda Opet " malo" brkate ozljede i rane 😉 Ozljede i rane po kvalifikacija nisu iste, samim time i vještačenje nije isto kao i istog tjeka.. Dobro ste naveli da za ozljede je nužna podeblja medicinska dokumentacija kao i daljnji tijek liječenja. Sa ranama je druga situacija.. Samim time da je ranjen uz pravovaljanu med dokumentaciju te okolnostima stradavanja stjece pravo na status Hrvi da ne kažem automatizmom (Naravno uz podnošenje zahtjeva uz medicinsku dokumentaciju).. A koliki ce biti postotak oštećenja to je drugi par cipela. Isto kao i omjer rat mir koji kod korisnika T34 sigurno nece biti što je uvrijeđena praksa kod komisije u zadnje vrijeme da koliko dobiješ postotak oštećenja npr 20% hrvi da je i omjer 20/80 neće biti Suludo i salate mortale bi bilo uz ranjavanje u današnje vrijeme vezati još i ozljedu te ptsp pa da to sve traje godinama i kada mu to sve skupa stave u komorbilitet nije napravio ništa te uzalud izgubio vrijeme i živce. Prošla su ona "zlatna" vremena kad se svašta guralo u dokumentaciju i to prolazilo.. Mislim da me Vi poštovani Buda dobro razumijete što sam htio reći između redaka. ..
  9. U pravu sam 99,9% Ozljede i ranjavanja se drugačije tretira pošto je to trajno stanje i ide po "drugačijem principu i postupku" i tu ide dosta brzo, da ne kažem ad hock za razliku od bolesti neovisno o vrsti gdje je procedura dugotrajna da ne kažem dugogodišnja sa vrlo dvojbenim rezultatom i pitanjem da li ce se u opće ddokazati povezanost i ostvariti status. Naravno u potpunosti se slažem da bez pravovaljane medicinske dokumentacije i zahtjeva putem gradskog odjela za branitelje nema ništa od statusa i prava. Postupak je za sve isti ali dinamika rješavanja i brzina donošenja rješenja NE. Pustite VI na stranu ozljede i povrede koje su se pisale nakon 15-20 godina kod javnog bilježnika u 2 svjedoka😉😉 Ovdje ipak govorimo o ranjavanju i papirima iz ranog doba što samim time nosi drugačiju dimenziju postupka..
  10. Poštovani forumaši.!!! Moram se ukljućiti u raspravu pošto me fascinira Vaša POVRŠNOST I NEPISMENOST ....čast izuzecima.. Korisnik T34 je naveo da... 1.Ima OZLJEDU sa ratišta Vinkovci. 2. Ima gubitak (RANA ) prstiju koji su rekonstruirani Svi mi znamo ili bi trebali ZNATI da OZLJEDA I RANA nikad ali NIKADA ne ZASTARIJEVA.... Čovjek ima predmet ili papire za 5 a Vi ga tu tlaćite sa glupim Ptsp-om i kako je teško danas dobiti HRVI.. Zar je stvarno teško pročitati post sa razumjevanjem.... Garantiram Vam da će u roku 6 mj poštovani T-34 dobiti HRVI sa TRAJNIM statusom.. naravno ako ga netko u međuvremenu od experata sa foruma ne nagovorio da preda papire na ptsp😎😎 Ujedno molim korisnika T-34 da me osobno kontaktirao u inbox
  11. Više se poziv za vještačenje ne dobiva automatizmom, nego moraš osobno 3 mjeseca prije isteka roka zanoviti postupak sa novom dokumentacijom preko ureda za branitelje. Znaci ne zanoviš li postupak osobno ti si pajdo "pušiona". Stoga dobro pazi na datum i kontrolne preglede. 💪🇭🇷
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija