Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1811
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

buda2 je zadnji put osvojio dan ožujak 14 2017

buda2 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O buda2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

4712 pregleda profila
 1. Ne znam tko je što prošao u DR, ali jedan dio branitelja " misli " da ako je bio 5-6 godina u DR dobiti i visoki postotak invalidnosti i udio u ratnom diinva.vještaci određuju visinu istih na temelju medicinske dokumentacije.naravno da ima onih koji su zakinuti.ako netki smatra da je " oštećen" može uložiti žalbu ili ići na obnovu postupka temeljem pogoršanja zdravstvenog stanja. Sam si pitao da li Ti komisija može odrediti 50% vojnog dijela. Nitko status nije dobio za 7 dana.svi su išli na liječenje i na komisije.ali po pisanju " ova ekipa" je puno nestrpljiva.sada je to malo duže ( predkomisije) nego prije ali treba biti strpljiv.život je pred Vama.😉😉😉
 2. Kakav dvosjeki mač ? Bez omjera nemogu izračunati mirovinu.puno pitanja umjesto da " provrtiš" topiće.svi odgovori su tamo.samo treba malo strpljenja i pročitati ih.max.2 sata surfanja po topićima.
 3. Bez uvrede ali " visoko ciljaš".znam ljude koji su bili u logoru pa imaju 30% ratni dio.
 4. Vjerovatno ono što pu nalazu.bitno je da dobiješ za trajno , pa i 20%.ovo ostalo su nijanse ( 20 % ili 30%).za visinu mirovine je bitan omjer.da je ratni dio što veći.i naravno opća po mogučnosti.LP.
 5. Ako Te firma šalje onda moraš ići.da li će oni ustanoviti da ( predpostavljam da imaš ptsp ) neku bolest koja bi te mogla " udaljiti " sa posla to ne znam.kako je bilo sa bolovanjem dok nisi dobio status rvi ?da li je netko pitao zbog čega si dugo na bolovanju ?
 6. Zakon kaže tri puta na DLP i onda trajno ( ima iznimaka da su išli neki i četiri puta ), pa zašto bi Ti bio iznimka ? Ako se ne liječiš redovito i ako bi u nalazu pisalo da " ide poboljšanje " mogli bi smanjiti ali čisto sumnjam da će to napraviti.naravno , bit je redovita kontrola i po mogučnosti bolničko liječenje.
 7. Kako si siguran da će Ti DLP spustiti ispod 20 % ? Možda samo potvrdi PLP.
 8. Zašo bi išao na medicinu rada radi utvrđivanja preostale radne sposobnosti ?
 9. Da ne bi stalno postavljao pitanja malo prođi forum i sve će Ti biti jasnije. Str.3 topić -iz profesionalne u opću Str.2 topić obnova postupka radi pogoršanja bolesti
 10. Koliki omjer imaš ? Podnosiš u mirovinski.
 11. Podnesi zahtjev za ponovni izračun mirovine pa ćeš vidjeti da li dobivaš veću mirovinu.uzimas naravno veći izračun.uopće ne navodiš omjere u mirovinu i vrstu mirovine ( profesionalna ili opća ).za povečanje visine mirovine bitno je da " povećaš vojni dio ( npr. sa 20 % na 40 % ), a po mogućnosti prijelaz iz profesionalne u opću. time dobivaš veći udio vojnog dijela a sam time mirovina raste. Naravno, nitko Ti ne garantira da ćeš uspjeti iz prve.
 12. Da li si bio ( ili već imaš ) na komisiji da Ti odrede omjer rat- ostalo ??
 13. Ne razumijem čovjeka da je čekao 25 godina od završetka DR i da sada traži da je bio pripadnik oružanih snaga RH.ne razumijem da mu nigdje nije bila potrebna potvrda da je bio u DR ( knjige za djecu,stipendija ...)
 14. Nije bit da li će netko platiti 20 kn pristojbe , nego kakvo će biti rješenje sa komisije. Neka mu sin "pokloni " auto ( ako nema svoj) , pa će imati i olakšicu pri plačanju osiguranja auta, a zavisno o rješenju ( postotku) i neplaćanje cestarine i besplatno korištenje autoputa.
 15. Svi koji su razvojačeni u uredu su dobili rješenje o razvojačenju i datume koliko su dugo bili u ZNG i poslije HV.
×
×
 • Napravi novi...