Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1791
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

buda2 je zadnji put osvojio dan ožujak 14 2017

buda2 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O buda2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

4584 pregleda profila
 1. Sad bi bilo u redu ( sa Tvoje strane ) da napišeš koliki postotak invalidnosti imaš ( da li si HRVI ili civilna invalidna osoba ).jer visina postotka invalidnosti ne znači i da osoba prima invalidninu.stoga je ovo da se i drugi mogu " ravnati " po pitanju oslobsđanja pristojbe.
 2. Nisu krive informacije ( član zakona), već je krivo tumačenje zakona kod pojedinaca.trebalo bi pogledati/ pitati da li visina mirovine može umanjiti davanja državi.
 3. Znam što je tuđa pomoć i njega.i tko isplaćuje.ali to nije socijalna pomoć koju primaju osobe bez prihoda.njegova egzistencija je mirovina.ako u Centu ne žele odgovoriti onda pitati u sud.
 4. On ne prima socijalnu skrb.ima mirovinu.doplatak i njega nije “ socijala“.oni koji primaju socijalnu pomoć vjerovatno imaju besplatnu pravnu pomoć.
 5. buda2

  HRVI

  Čim vidiš poštara eto i rješenja 😉😉😉 .čemu žurba ? sve ide svojim tokom.sve Vas izjeda nervoza.ionako ne možete ubrzati “njihov“ rad ( vještaka i pisara).samo opušteno.
 6. Da li ta osoba ima neki prihod ( mirovina , socijalna pomoć ) ? Najbolje upitati u zavodu za socijalno.
 7. Zašto pad ? Mogu jednostavno zamrznuti mirovine.onda neka smanje i plaće koliko su dignuli u zadnje dvije godine. 😂😂😂
 8. Na jesen su parlamentarni izbori.vidjet će se koliko će se “ isprsiti “ tada.možda padne još jedna “ pozajmnica“ vani u zamjenu za državne obveznice.
 9. buda2

  HRVI

  Možeš uložiti žalbu.samo moraš dobro obrazložiti gdje je pogrešila DLP.ako u rješenju piše da nema žalbe ,slijedi tužba.
 10. E sad pitanjce : da li službenici u javnoj upravi i svi oni koji dobivaju osobni dohodak , da nekažem plaću , dobivaju povećanje osobnog dohotka ( “ izboreno “po kolektivnom ugovoru ) ili usklađivanje istog ?? Ako dobivaju povećanje zašto i umirovljenici ne dobivaju povećanje već usklađivanje mirovine ? Povećanje cijena + inflacija = presipavanje iz šupljeg u prazno. 😉😉😉😉
 11. Što sada slijedi ? Redovito usklađuvanje mirovina ( povećanje troškova života ) ili povećanje mirovina ?
 12. Mislio je na sva povećanja dok je on predsjednik vlade.
 13. Možda ja Plenki računao 0,7 % prvi put + 1,3 % drugi put je 2% + onih 10% u ranijem povečanju daju nevjerovatno puno od 12% za njihova mandata. Morat ćemo pričekati sjednicu HZMO.
 14. Ne moraš puknuti.čekali su i oni koji su predali 2005.i dočekali.ali razlika od onda i sada je da se mirovina mogla dobiti,odnosno pristupiti komisiji HZMO_a sa prvim drugostupanjskim rješenjem,što je “ olakšalo“ situaciju.ali ako si na bolovanju ( imaš primanja) onda je situacija skoro ista.sve je u glavi. LP.
 15. Ne ljutim se uopće.ali sam primjetio na forumu da branitelji koji su predali zahtjeve sa zadnjim zakom o stjecanju statusa HRVI “žele“ skratiti postupak zato što se eto oni lijeće duži niz godina.to je trebalo naglasiti u zakonu npr: ..zahtjev mogu podnijeti samo oni koji se lijeće duže od 10 godina..što bi bilo sa onima drugima koji imaju manji broj godina ptsp ( 6-8) ?? Znam da ima i onih koji su pošli psihiću tek kad je donešen zakon ( vidio sam dečke kako odlaze razočarani sa predkomisije u bolnici).zakon je donešen da svi mogu predati zahtjeve a tko će dobiti status odlučit će komisija.uvijek će biti razočaranih.mnogi navode koliko su dugo bili u DR ali komisija gleda kolika je bolest “ proizlašla“ iz DR.za dužinu sudjelovanja u DR su dobiveni udjeli u FHB.
×
×
 • Napravi novi...