Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1992
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

buda2 je zadnji put osvojio dan rujan 3

buda2 objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

1 pratitelj

O buda2

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

5589 pregleda profila
 1. Neće oni tražiti rupe. Imaš uplate od kada si počeo raditi ( kao i ja) i onda odlaskom u JNA nemaš uplata 14 mjeseci ( ja 12) i poslije nastavljaš sa poslom. Tu je ta " rupa" u uplatama.
 2. Da u mirovinskom vide gdje je " rupa" u uplatama ako si bio zaposlen prije odlaska u JNA.
 3. Hvala puno na odgovorima.
 4. Shvaćam da je dug dug i da treba biti podmiren. Ali idem od pred postavke da je recimo, dug 30 000 € a " moje" nasljedstvo vrijedi 10 000 €. ništa me ne obavezuje da moram preuzeti nasljedstvo jer je dug daleko veći od nasljedstva. Iz toga razloga bi se eventualni dugovi trebali znati prije ostavinske rasprave.
 5. Pošto sam u mirovini mogu raditi 2 sata i 29 minuta na dan. Pošto takav posao ne mogu naći ( legalno) mislio sam da li mogu raditi preko offshore kompanije s time da mi se plati 8 sati a ja to " provučem" preko kompanije na 3 sata. Ako moram otvoriti podružnicu onda bih mogao otvoriti i j.d.o.o.
 6. Imate pučkog pravobranitelja i možete nazvati u vezi prava i ništa ne platite ( nazivao prije mjesec dana u OS i dobio odgovor na postavljena pitanja). Poslije smrti oca otišao u njegovu banku, zatvorio račune i odmah dobio IBAN- ove računa i točnu sumu na pojedinom računu i to proslijedio javnom bilježniku prije ostavinske rasprave. Mislio sam na javnog bilježnika a napisao odvjetnik. Za preuzimanje dugova u visini nasljedstva znam, ali bi se dugovi trebali znati prije preuzimanja nasljedstva da dug ne bude veći od nasljedstva.
 7. Mislim da imate pravo na nužni dio ali najbolje da nazovete pravobranitelja ( ne plaćate savjet).
 8. Mislim da ne. Notara samo zanima da ukoliko ima računa, na koliko nasljednika se dijeli račun. Banka mora izdati broj računa koji je pokojnik imao i naravno koliko ima novca na računu. U Vašem slučaju niste nasljednik pa Vam o sumi računa može ( ako želi) reći samo nasljednik, u ovom slučaju Vaša sestra.
 9. Kako to saznati ? Da li se u Hrvatskoj može legalno poslovati sa takvom firmom ili se mora otvoriti sestrinska firma?
 10. Na raspravi će biti poznati brojevi računa i u kojoj banci i koliko ima gotovine na računu. To će dobiti odvjetnik. Naravno da će banka nastojati naplatiti dug ( ako postoji naravno) po računu. Morate imati na umu da ako prihvatite nasljedstvo morate prihvatiti i eventualne dugove.
 11. Da li offshore tvrtka treba/mora imati zaposlene i da li ako ima plaća mirovinsko i socijalno i kome?
 12. Ali ako žalbu ili tužbu usvoje slijede ne mali zaostaci. Možda netko gleda i na to. 🤔🤔🤔
 13. PrEsVeTli, a da Kosoricu izaberemo ponovno na tjedan dana za premijerku da donese novi zakon poput Milanovićevog ? 🤔
 14. Najbolje bi bilo ( bez ljutnje), da se prošetaš do najbližeg ureda za branitelje i tamo će Ti referenti reći što trebaš prikupiti od dokumentacije ( imaju obrazac) a ovdje ne budi lijen pa daj si truda sat- dva pa pročitaj topiće o izlascima na komisiju ( koja su iskustva pojedinaca).
 15. Prava koja si stekao kaobranitelj ne gubiš bez obzira u koju ideš mirovinu. To je stečeno pravo proizašlio zakonom. Datumom izlaska na komisiju.
×
×
 • Napravi novi...