Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1892
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

buda2 je zadnji put osvojio dan ožujak 14 2017

buda2 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O buda2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

5000 pregleda profila
 1. 600 kuna je najveća stavka ( ima tri visine pomoći ) za tuđu pomoć i njegu a osobna invalidnina je 1500 kuna.te dvije stavke su svaka za sebe ( ne može se primati oboje ).
 2. Na vještačenje se mora ići svakako.zašto odmah ne tražiti invalidninu ( 1500 kn ) ??
 3. Nije li mu se bolje prijaviti na socijalu ? Ima više prava na socijalnoj skrbi nego da prima opskrbninu kao nezaposleni branitelj.
 4. 👍.Skay moj previd.
 5. Nisam napisao da će biti preklapanja invalidnina što je po zakonu nemoguće.pri dobivanju invalidnine po zakonu CZSS izjavljujete po krivičnoj odgovornosti da ne primate invalidninu po nekom drugom pravu ( u ovom slučaju zakon o HB ).da li toga ima i u zakonu o HB ne bih znao reči ( u biti nisam niti pretraživao zakon naširoko ).uglavnom mora se nazvati pravnu službu ministarstva branitelja.
 6. Jedna invalidnina se “ ukida “ ,odnosno prestaje isplata.u zakonu o isplati civilne invalidnine ( socijalna služba ) piše da ona prestaje ako se prima invalidnina po nekom “ drugom zakonu “ , u ovom ( možebitnom ) slučaju po zakonu o pravima HB.kako se “ dogovoriti “ sa ministarstvom o neisplati invalidnine a zadržavanja veće moraš nazvati pravnika u ministarstvo branitelja.
 7. Rješavaju papire.nisi pozorno pročitao moj predhodni odgovor Tebi ? Imaš li osnovu za žalbu ili ono ako su drugima povečali zašto ne bi i meni ??
 8. Prvo si prolazio a poslije ne ?? Ja sam jednom ( prvi put izlaz ) prošao ( sa profesionale u opću i omjer sa 30/70 na 60/40 ),a ostala tri nisam.zadnji put bio 2011.
 9. Ostane Ti isto i napišu ( npr. “ utvrđeno je da je došlo je do promjene stanja ,ali ne u tolikoj mjeri da bi se omjer mjenjao i sve ostaje na starom stanju ).naravno oni to objasne “ stručnim“ rječnikom.
 10. Nema gotovih špranci za pisanje žalbe.svaki slučaj je za sebe.računaj da se odbije 70% žalbi ( sigurno ).
 11. Da.onda su broj dionica ( INA i HT ) podijelili sa ondašnjim brojem branitelja i stvorili udjele i podijelili.sada nema više dodatnih dionica pa nema niti udjela “ viška “.
 12. Ako ste stekli status branitelja sa potvrdom i zamolbom na ministarstvo branitelja zatražiti udjele sukladno vremenu provedenom u DR.
 13. Kako imaš status RVI i imaš civilnu mirovinu ??
 14. Ako si bio na komisji u Osijeku onda si dobio za ptsp manje od 20%.imaš pravo ponovno na komisiju ? Sad mi je nejasno na koju bolest bi išao da bi dobio povećanje vojnog dijela.ranjen si a ne ideš na kontrole od `94. pomislo bi netko ( doktori) da nemaš više nikakve posljedice.a ptsp Ti nisu priznali kao posljedicu DR. Jedina Ti je opcija da ako se od ptsp liječiš duže godina ( nisi naveo od kad počinje liječenje ), ideš na opću mirovinu.koeficijent je malo veći a i AVM pa bi i izračun trebao trebao biti veći.bolničko bi bilo poželjno prije izlaska na komisiju.
 15. Sad b trebao na bolničko ( ako imaš i PTSP ), te to treba biti u nalazu da je došlo do pogoršanja stanja a time i obnova postupka za povećanje vojnog dijela. E ako si samo ranjen i na to dobio 20%, ideš li na kontrole zbog ranjavanja ? Imaš li kakve posljedice od toga ? Da bi išao na obnovu postupka mora biti evidentno pogoršanje stanja.
×
×
 • Napravi novi...