Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1853
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

buda2 je zadnji put osvojio dan ožujak 14 2017

buda2 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O buda2

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

4880 pregleda profila
 1. Objasnite koje su dionice u pitanju.možda firma čije dionice imate i ne isplaćuje dividendu ??
 2. buda2

  braniteljske dionice

  Neno čemu čuđenje ?? Znaš li koje dionice čine braniteljski fond ?? Znaš li kako ide podjela novca od dividende u Fondu ??Znaš li kolika je dividenda na te dionice ??
 3. I ja sam otišao sa posla i poslije 12 mjeseci se vratio i na rješenju o mirovini imam " rupu" u radnom stažu.ako znate član zakona koji priznaje vrijeme provedeno u JNA, a na taj vremenski period nisu plaćeni doprinosi za mirovinsko, molim Vas da tu informaciju podijelite sa nama. LP.
 4. Vrijeme provedeno u JNA se ne računa u radni staž.
 5. Koji je razlog da nisi otišao u mirovinu prije,ako se liječiš od '92 ?? Zašto nisi podnio zahtjev 2005 ? Što to piše u med.dokumentaciji da poslije liječenja od 28 godina nisi dobio rvi ???
 6. Kako 1% ??? Može samo manje od 20%. Kada dobiješ rješenje možeš se žaliti na ishod.u rješenju će pisati pravni lijek.
 7. Tu nema određenog roka.sve zavisi koliko vještaka radi u područnom uredu i koliko " predmeta" je ispred Tvoga.u konačnici komisije su dva dana a ostalo se pišu rješenja i " pregledavaju " novi zahtjevi. Naoružaj se strpljenjem i čekaj.prihoda vjerovatno imaš pa Ti je lakše čekati.
 8. A tko mu je rekao ( utupio u glavu ) da će ostati bez mirovine ?? Sigurno netko tko nema status rvi.određivanjem omjera mu se samo može povečati mirovina.u slučaju da je izračun manji zadržava veću mirovinu.mirovina je trajno pravo i ne ukida se kad netko zaželi.
 9. Sve 5.rad kod privatnika je malo zaheban.gleda da ako si često na bolovanju da te se riješi.za postupak dobivanja rvi treba li biti stalno na bolovanju ili samo odrađivati češće kontrole ( 4 godišnje) a eventualno bolnićko biti na bolovanju ??? Ja sam već bio u mirovini kada sam bio u postupku priznavanja statusa. t-34 je sada između čekića i nakovnja.
 10. Mister X, mišljenja sam da tenk pokrene postupak " čisto " ( bez obzira na rezultat ), da si poslije , jednog dana ne bi prigovorio da je bio prelijen ili šlušao krive naputke.on jednostavno nema što izgubiti.nekoliko izlaza na PLP i redovne kontole.ako je to neki "veliki i neizvedivi" posao onda .....
 11. O tome zadnju riječ kažu vještaci.prijatelj je mogao na kontrolu već pred kraj svibnja pa na dalje.zašto nije išao ne mogu odgovoriti.treba predati svu dokumentaciju koju ima i ako je ikako moguće što prije odraditi jednu kontrolu.
 12. Ako smijem i ja Tebi nešto objasniti.uoćava se Tvoja frustriranost spram vještaka i vještačenja.objasnio sam Ti " brzinu" dobivanja rješenja od prije 15 godina.neusporedivo brže nego sada.a i dijelovi zakona nisu isti. Što se tiće ratnog puta ( 3 stranice A4),nemam što za dodati.ali poanta je u tome da vještak gleda povijest Tvoje bolesti.naravno da je ratni put polazište bolesti.ali ima branitelja koji imaju isti/slićan ratni put ali nemaju PTSP.na drugoj strani imaju branitelji, kako navodiš ratni put od tri reda napisan, a imaju PTSP. tako da stresne situacije, iz kojih proizlazi/manif
 13. Ma kako nije ??? t-34 nije uopće napisao da je ranjen '92,već da je imao ozljedu na prvoj llinii.ozljediti šaku/prste je mogao i istovarujući municiju, nošenje debala za sklonište, premještanje/transport topa ...nigdje eksplicitno ne navodi da je ranjen.svi koje poznam a znam da su ranjeni , kažu ranjen sam, a ne ozljeda na prvoj crti.
 14. Tako je kako je.nitko nije bio na jednom vještačenju pa sve obavio.svi smo mi bili po nekoliko puta na vještačenjima.takav je zakon.zašto bi Ti bio iznimka ?? Samo što je to sada mnogo duže pa mnogi "gube čekati.prije je bilo da sa prvim drugostupanjskim ,koje se nije dugo čekalo,ideš na vještačenje za omjer i odmah povećanu mirovinu.to sve zajedno bilo manje od 12 mjeseci.vjerujem da svi imaju nekakve prihode pa se može čekati. Sad su druga vremena i drugi zakoni.sada od predaje za status do izračuna " nove" mirovine protekne 4 - 5 godina. A što reči na to ?
 15. Naravno da je dobivanje statusa rvi i odlazak u invalidsku komisiju dvije različite stvari koje se ne bi trebale dovoditi u isti kontekst. Da rezimiramo : T34 treba podnijeti zahtjev za status rvi.
×
×
 • Napravi novi...