Jump to content

ljube1967

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani a kako se tretira TB koji se organizira isključivo vikendom? U zakonu o radu piše da djelatnik ima pravo na tjedni odmor od najmanje 24 sata, odmor iz stavka 1 članka 54 zakona o radu radnik koristi nedjeljom, te u dan koji nedjelji prethodi, odnosno iza nje slijedi. Ako nema nikakvog zakonskog uporišta za održavanje TB vikendom zašto onda poslodavac šalje mail i napiše netko MORA ići, znači li to da poslodavac može djelatniku dati otkaz ako djelatnik ne ode na TB? Da li je poslodavac dužan onda te dane provedene na TB vikendom tretirati kao prekovremeni rad ili ne?
  2. Mene interesira da li upis ide stvarno samo na osnovu pravaomoćnog rješenja o nasljeđivanju ili ne? nakon smrti moje bake moj djeda nije bio upisan u zemljišne knjige ali je bio upisan u katastru na posjedovne listove. poslije njegove smrti bila je ostavinska rasprava donešeno je rješenje o nasljeđivanju po pravomoćnosti valjda nije dostavljeno zemljišno-knjižni odjel općinskog suda jer oni nisu napravili nista ništa, nisu uknjižio nove vlasnike u zemljišne knjige,a u katastru su to rješenje proveli djelomično upisana sam kao posjednica samo na dva posjedovna lista od sedam mogućih. ja više od 25 godina vodim spor na općinskom sudu. prvo su tražili da pokrenem parnični postupak za dokazivanje prava vlasništva poslije toga je sud donio odluku da moram podnijeti zahtjev u vanparnično postupku, jer je moj djeda bio vanknjižni vlasnik. na kraju je odvjetnik pokrenuo pojedinačni ispravni postupak koji je sud odbio jer mu nisu bili dostavljeni povjesno posjedovni listovi i posjedovni listovi. općinski sud je donio prošle godine neko rješenje da se prijašnji vlasnici (gro njih više nije živo tko zna otkada) upišu u katastar kao vlasnici ne više kao posjednici/korisnici i sada su dva posjedovna lista izgubila svoj broj, čestice na tim posjedovnim listovima vode se na drugim posjedovnim listovima. mene stvarno interesira na koji način ja mogu biti upisana u zemljišne-knjige i u katastru na posjedovne listove. jer ova moja sapunica traje već predugo. momentalno čekam iz katastra da mi dostave posjedovne listove i povjesno posjedovne listove, ali još uvijek ne znam što me čeka da li je to dovoljno ili nije? da, i moram napomenuti na tim česticama ima jako puno nasljednika. unaprijed zahvaljujem!
  3. Molila bi vas za pomoć sud mi je odbio prijedlog za pojedinačni ispravni postupak jer na vrijeme nisu bili dostavljeni posjedovni i povjesno posjedovni listovi. Prilikom pretrage zemljišnih knjiga i posjedovnih listova ustavnovila sam da su osobe upisane u zemljišne knjige upisane i u posjedovne listove i sada na tim posjedovnim listovima nema moga djed a po rješenju o nasljeđivanju niti je postupio zemljišno-knjižni odjela a u katastru su promjene sukladno rješenju bile provedene samo na dva posjedovna lista. Interesira me na osnovu kojeg dokumenta je sud donio presudu da se osobe upisane u zemljišnoj knjizi upišu u katastar. Pitam zato što posjedovni listovi koji su bili navedeni meni u rješenju sada više ne nose te brojeve. Meni je jasno da je moj djeda koji nije upisan u zemljišnim knjigama bio vanknjižni vlasnik, ali mi nije jasno na osnovu kojeg dokumenta je sud donio odluku zar sud nije trebao tražiti povjesne posjedovne listove i posjedovne listove od osobe koja je na sudu podnijela zahtjev za upis u katastar?
  4. Ne znam da li ova tema spada pod ostalo, ali eto molim za pravnu pomoc. Dobila sam od Zagrebacke banke Izjavu o prijeboju: "Izjavljujemo da vršimo prijeboj (kompenzaciju) vaših dospjelih novčanih tražbina prema Zagrebačkoj banci d.d. s dospjelim tražbinama Zagrebačke banke d.d. prema Vama po deviznom računu broj ----------. Dospjela nepodmirena tražbina Zagrebačke banke d.d. na temelju Ugovora o deviznom računu, na dan 28.04.2009., po deivznom računu broj ---------- iznosi 0,50 EUR. Ovom Izjavom vrši se na dan 28.04.2009. prijeboj tražbine Zagrebačke banke d.d. s Vašim tražbinama prema Zagrebačkoj banci d.d. po: - računu br. ---------- u iznosu od 2,92 HRK (protuvrijednost 0,39 EUR) Nakon izvršenog prijeboja, na dan 28.04.2009. Zagrebačka banka d.d. ima dospjelu nepodmirenu tražbinu na računu broj ---------- u iznosu od 0,11 EUR, koja će biti uvećana za iznose kamata, naknada i drugih troškova obračunatim do dana plaćanja. Prijeboj tražbina koje glase na stranu valutu obavlja se konvertiranjem sredstava uz primjenu kupovnog i prodajnog tečaja za devize objavljenog na dnevnoj tečajnoj listi Zagrebačke banke d.d." Meni je jasno što je komepnazacija. Ali mi nije jasno kako me je banka sama mogla dovesti u minus po deviznom računu jer po tom računu nisam imala nikakav promet već više od 10 godina. Nisam mogla u niti jednom deviznom propisu pročitati da banka dovesti devizni račun u minus bez znanja klijenta. Po odluci o otvaranju deviznog računa rezidenta banka je trebala poslati na kućnu adresu novi ugovor o deviznom računu koji ja nisam dobila, pretpostavljam iz razloga jer po deviznom računu nije bilo prometa. Ali eto prošli tjedan su se sjetili da sam im ipak nešto dužna. Uglavnom po niti jednom računu koji Zagrebačka banka navodi ja nemam nikakav promet više od 10 godina. Naravno dug od 0,11 EUR-a još nisam podmirila, poslala sam upit i na HNB još uvijek mi se nije nitko javio. Molim za savjet. Hvala unaprijed.
  5. hvala na odgovoru. provjerila sam u pravilniku koji je bio važeći do 20.04.2009 a onda smo dobili novi pravilnik gdje je isplata jubilarnih nagrada izbaćena.
  6. u travnju ove godine sam navršila 10 godina radnog staža kod sadašnjeg poslodavca. sukladno pravilniku o plaćama i drugim primanjima jubilarna nagrada mi nije isplaćena. u ugovoru o radu u članku 4 plaće i naknade nigdje ne piše da će poslodavac isplaćivati druga primanja sukladno pravilniku o plaća i drugim primanjima. postavila sam pitanje kadrovskoj službi zašto mi ta nagrada nije isplaćena jučer sam dobila odgovor da poslodavac nije u zakonskoj obavezi da mi nagradu isplati i da je uprava društva donijela odluku da se jubilarne nagrade ne isplaćuju. interesira me da li je netko mene trebao o tome obavijestiti ili ne? imam li pravo vidjeti tu odluku ili ne? da li poslodavac ima zakonsko pravo uskratiti djelatniku nešto što je propisao pravilnikom o plaćama i drugim primanjima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija