Jump to content

Niksha91

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Možda se nismo shvatili tj. ja nisam bio dovoljno jasan. Nisam ja to sada dobio tj. po novom zakonu, u mirovini sam od 2007. kada dobivam profesionalnu 20/80,pa koju godinu kasnije opću 30/70,pa 50/50 da bi prije desetak godina završio na općoj i 60/40 te od prije prije 6 godina imam 30% HRVI za stalno. U tih zadnjih desetak godina sam predavao nekoliko puta liječničku dokumentaciju sa kontinuitetom liječenja na vještačenje, ali su me uredno odbijali i ostavljali na omjeru 60/40. Prijatelju bilo kako bilo puno ti HVALA na odgovorima 👍
  2. Nixon1973, znači sugeriraš mi da je gospođa vještak išla na moju korist ?
  3. Bio na vještačenju u Zavodu za vještačenje,profesionalnu rehabilitaciju......zbog promjene omjera rat-mir po osnovi pogoršanja stanja. Imam opću uz omjer 60/40 i 30% HRVI za stalno. Gospođa vještak mi je u najkraćim crtama složila ovakvu priču zašto je najbolje da mi ostavi nepromijenjeno stanje tj. i dalje 60/40.Kako ona kaže,ako mi digne tj.predloži na 70/30 i to pošalje na reviziju na 2.stupanjsko povjerenstvo oni će mi istog trena donijeti rješenje na omjer 30/70, jer mi je i postotak HRVI-a kako ona kaže isto 30%.Znači umjesto povećanja sa sadašnjih 60/40 na 70/30 došlo bi do smanjenja na 30/70 !! Po njenim riječima prošlo je predugo vremena odkada sam prije 5 godina dobio HRVI od 30% za stalno...... Uzgred budi rečeno liječnička dokumentacija ju uopće nije zanimala već mi je čitavo vrijeme vadila nadnevke kada sam bio na raznim povjerenstvima i kako sam "prošao" na istima.......svako malo mi je napomenula kako se mogu žaliti. Ima li netko slična iskustva tj. da li postoji praksa smanjivanja već stečenih prava ??
  4. Molim za pomoć, u invalidskoj sam braniteljskoj mirovini,60-40,opća nesposobnost te mi je prije 2 godine povećan HRVI sa trajnih 20% na 30% trajno, da li to povećanje HRVI-ja sa 20% na 30% ima utjecaja i na povećanje invalidske mirovine tj.trebam li dobiti novi izračun mirovine i ako da pokrećem li taj postupak sam ili to ide "automatizmom" u HZMO ili povećanje HRVI-ja sa 20% na 30% trajno nema nikakav utjecaj na povećanje invalidske mirovine ? Molim Vas za odgovor,srdačan pozdrav i hvala unaprijed na trudu.
  5. Poštovani Prof, odgovor je kako Vam i nick sugerira tj.profesorski . Jasno kako u članku nema ništa spornog,ali u "ludoj glavi" ima, zato i tražim malu pomoć jer mi se čini kako dragovoljci ovim Zakonom opet nisu uvaženi na adekvatan način.Profesore HVALA Vam na trudu i vremenu uz srdačan pozdrav.
  6. Da li ispravno tumačim, konkretno članak 35. Zakona o hrvatskim braniteljima da se to odnosi samo na one koji su otišli u invalidsku mirovinu prema Zakonu o mirovinskom osiguranju a ne na one koji su otišli prema Zakonu o hrvatskim braniteljima ??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija