Jump to content

pandora09

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    pandora09 je reagirao na Borbena7 u Otkaz ugovora o radu i otkazni rok   
    Da.
    Da.
  2. Hvala
    pandora09 je reagirao na Borbena7 u Rješenje o prijmu i rasporedu - državna služba   
    Nema definicije primjerenog roka, ali Vi im morate pokazati da ste poduzeli sve da dođete raditi prvi dan kada je to moguće. A to je otkazni rok od 30 dana. Netko će doći ranije, jer je oslobođen odrađivanja otkaznog roka, ali svakako ne bi smjeli dolaziti izvan ovog roka.
  3. Hvala
    pandora09 je reagirao na Borbena7 u Rješenje o prijmu i rasporedu - državna služba   
    Nema takvog roka. Nije neozbiljno, ako izvršavate svoje radne obveze prema trenutnom poslodavcu.
  4. Sviđa mi se
    pandora09 je dobio reakciju od Borbena7 u Rješenje o prijmu i rasporedu - državna služba   
    Hvala na odgovoru.
  5. Hvala
    pandora09 je reagirao na Borbena7 u Rok za odgovor na žalbu   
    Nema propisanog roka.
  6. Hvala
    pandora09 je reagirao na Borbena7 u Računanje rokova   
    Svakako pogledajte prijelazne i završne odredbe predmetnog zakona, jer je u praksi često slučaj da sve odredbe zakona ne stupaju na snagu uvijek u isto vrijeme.
  7. Hvala
    pandora09 je reagirao na G-man u Računanje rokova   
    06/07.
    Za stupanje na snagu zakona te drugih propisa irelevantno je da li dan stupanja pada na državni blagdan, nedjelju ili drugi neradni dan.
  8. Hvala
    pandora09 je reagirao na G-man u Godišnji odmor kod novog poslodavca   
    Raspored o korištenju GO-a je obveza poslodavca, koju je dužan ispuniti do 30/06 svake kalendarske godine. Jasno, u vašem slučaju, vi u tom trenutku nećete imati pravo na puni GO, pa bi poslodavac, po mom mišljenju, za vas trebao donijeti dodatnu odluku nakon što steknete pravo na puni GO.
    Regres je vezan uz korištenje GO-a, stoga smatram da tu neće biti problema budući ćete definitivno barem djelomično koristiti GO u 2019. godini.
    Ako poslodavac ne bi postupio na prethodno opisan način i povrijedio vaša prava, biti ćete dužna tražiti od njega zaštitu prava putem posebnog zahtjeva.
    Puni GO stječe se nakon 6 mjeseci neprekidnog rada, a ukoliko se bude radilo manje od 6 mjeseci, onda ide razmjerni dio GO-a. Također, ukoliko dođe do prestanka radnog odnosa, tada za kalendarsku godinu u kojoj je radni odnos prestao, radnik također ostvaruje pravo na razmjerni dio GO-a neovisno o trajanju radnog odnosa do tada. Primjerice, radnikje počeo raditi sa 01/01, a otkaže mu se sa danom 31/07, neovisno o tome što je on radio punih 7 mjeseci, za tu godinu pripada mu pravo na razmjerni dio GO u trajanju 7/12 punog GO.
    Zbog čl. 78. st. 2. ZR-a -
    "Iznimno od članka 77. ovoga Zakona (koji govori o punom GO-u), radnik kojem prestaje radni odnos, za tu kalendarsku godinu ostvaruje pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora."
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija