Jump to content

Otkaz ugovora o radu i otkazni rok


ksi_ksi

Preporučene objave

Pozdrav,

 Moja situacija je da sam kod poslodavca zaposlen 3 godine,s time da je zaposlenje na određeno trajalo godinu dana,znači 2 godine i mjesec dana radim na neodređeno.  Uglavnom našao sam drugi posao i namjeravam otkazati ugovor o radu. E sad naišao sam na razna tumačenja zakona,i nije mi jasna jedna odnosno dvije stavke. U zakonu piše da ako se otkazuje ugovor o radu a ako si kod istog poslodavca između dvije i pet godina otkazni rok može trajati i do mjesec i pol dana,a isto tako piše ako radnik otkazuje ugovor a ima neki valjan razlog za to otkaz ne bi smio biti dulji od 30 dana. S obzirom da nisam obavezan svojem poslodavcu navoditi razloge svoga otkaza molim ako e netko malo bolje upoznat kako to treba odraditi da mi poslodavac slučajno ne bi nametnuo i do mjesec i po dana otkaznog roka s obzirom da je on spreman na sve pa možda i na takve stvari. Isto tako molio bih savjet kako i na koji način pismenim putem obznanit poslodavcu, da li je dovoljno samo e mailom ili je potrebno poštom preporučeno poslati adresirano na ime firme kao pravne osobe kod koje sam zaposlen,ili oboje. Zahvaljujem se na svakom dobronamjernom savjetu unaprijed :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na info, evo u otkaznom pismu sam se pozvao na taj članak i zamolio poslodavca da mi odredi otkazni rok ne dulji od 30 dana. U slučaju nekakve eskalacije,i ne daj Bože suda ili takvo što,da li se to uvažuje i da li sam dužan obrazložiti taj razlog zbog kojeg izričito tražim da mi se izađe u susret?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

zanima me kada se godišnji odmor koristi pod otkazni rok, da li je zadnji iskorišteni dan godišnjeg odmora i dan prestanka rada ili se kao dan prestanka rada gleda 1. sljedeći dan? I da li se u otkazni rok broje i subote i nedjelje (ako na te dane firma ne radi)?

 

uređeno: od pandora09
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo prošlo je tjedan dana od kako sam poslodavcu poslao otkazno pismo, gdje sam naveo da se očituje do kada mi je otkazni rok i koliko mi je još godišnjeg preostalo i da li ću ga koristit ili će mi bit isplaćen. Međutim nikakav odgovor još nisam dobio, a u međuvremenu je izašao natječaj za moje radno mjesto. Da li postoji nekakav zakonski rok u kojem mi poslodavac mora navesti sve te stvari za koje je zamoljen da se očituje,ustvari to su moja temeljna radnička prava za koje moram znati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija