Jump to content

Yokohama

Korisnik
 • Broj objava

  65
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Yokohama

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

361 pregleda profila
 1. Relevantan je ovršni zakon u zemlji u kojoj se provodi/ u kojoj stranka ima prebivalište. Biti ovršenik u HR ne znači biti ovršenik s istim pravima u Njemačkoj, Švicarskoj jer su u tim zemljama sudovi neovisni i pomno se ispituje kako je dužnik uopće došao u dug. Ovršenik ima pravo žalbe koja može biti uspješna i prijedlog ovrhovoditelja odbačen uz visoke troškove.
 2. Hvala, išao jutros na tehnički sa osobnom od vlasnika/roditelja i mojom osobnom iskaznicom sa adresom u inozemstvu. Bio prvi na redu. Uzalud. Predao papire, dođe djelatnica van do auta i kaže ne može tako pošto ja koji sam doveo auto imam osobnu sa adresom u inozemstvu. Kažem, dajte mi papir za punomoć pa mi to roditelj kod kuće potpiše pa dođem. Ne može. Zovem centralu tehničkog i objasnim situaciju i čovjek kaže, može, može i poklopi.
 3. Hvala. Znači može tako i iako onaj koji doveze auto ima osobnu s adresom prebivališta u inozemstvu ?
 4. Poštovanje Nisam našao sličan odgovor u vezi teme, da li hrvatski državljanin s adresom izvan HR može dovesti/obaviti tehnički pregled za vozilo koje glasi na roditelja. Hvala
 5. Da ne otvaram novu temu, sličan problem imam i ja. Naime imam česticu šume od koje postoji put do glavne ceste star 150 godina (moj pradjed ga je koristio) kao i svi susjedni vlasnici čestica.Taj put nije ucrtan u plan. Prije nekoliko mjeseci mi je vlasnik niže čestice usmeno zabranio da koristim put rječima da je taj put napravljen iz njegove čestice. Isto kao da ja zabranim put "višljim" vlasnicima jer prolazi isto kroz moju česticu. Molio bih za savjet što napraviti jer jednom, dvaput godišnje koristim taj put, smatram da i po zakonu treba svaka čestica imati put na glavnu cestu.
 6. Dame se oglašavaju i u jednom našem tjednom oglasniku koji se redovito ažurira, mislim da je to legalno.
 7. Ovaj forum mi se prvi otvorio pa sam kulturno postavio upit.
 8. Yokohama

  Putovnica

  Poštovani, Ističe mi putovnica. Koji dokumenti su potrebni za produženje putovnice ? Hvala.
 9. Imam pitanje u vezi dizanja ljeka u apoteci. Vratio sam se poslje nove godine (15.01) iz inozemstva, tad je bilo još sve normalno, bez kontrola. Trebao bih sada po lijek i čujem da provjeravaju dokumente, OIB. Da li bi imao kakvih problema s obzirom da sam u siječnju došao u HR ?
 10. Kod prodaje dam i pokvaren sat sa stvarnim stanjem km. Nemam problema s tim, svakom je jasno da auto nema tako malo km i dapače neka provjeri u povijesti na tehničkom. Pitam samo za prolaz na tehničkom da ne bi bio neki problem u vezi toga. Hvala.
 11. Nadam se da sam na ispravnom podforumu, zanima me sljedeće. Na autu mi je prestao iz nekog razloga raditi km sat. Na otpadu sam našao ispravan koji radi, samo što su prijeđeni kilometri puno manji, za oko 100.000 km. Da li bi radi tih kilometara imao problema na tehničkom pregledu ?
 12. Yokohama

  Spis

  Znači li to da nema više postupanja po predmetu ? Želim prijaviti kazneno djelo koje se tiče tog predmeta. Mogu li to u tom slučaju ?
 13. Yokohama

  Spis

  Zanima me što točno znači arhiviranje spisa. Znači spis je s određenim datumom arhiviran. Da li se time smatra da je postupak okončan ?
 14. U sličnoj situaciji sam bio i ja, mogu Vam reći da nema koristi od natezanja s njima u obliku prijava, predstavki, tužbi..jer na žalost nitko neće ništa poduzeti a vi ćete imati samo troškove. Institucije su potonule.
×
×
 • Napravi novi...