Jump to content

ivekblaz

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

1 pratitelj

O ivekblaz

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. pošto je ovo sve u teoriji i nema podloge za ovo što ću napisati moglo bi se dogoditi po računici: osvojeno je 2.000.000,00 kn, porez na dobitke je 40% i ako ih isplaćujete u Hrvatskoj (na neki od računa otvorenih u banci ili pošti) morali bi poreznoj uplatiti u toku godine kada je isplaćen ovaj dobitak 800.000,00 kn. od dobitka 1.200.000,00 kn vam nitko ne smije ništa i novci su vaši malo pogledajte situacije po netu za više informacija
 2. Postovani Nisam previse pametan u ovoj situaciji, ali zanimljivo je pa evo mojih razmišljanja. Prvo bih Tele 2 zamolio da mi od pocetka ugovora posalje digitalno sve ispise mojih poziva i da se vidi koliki sam trosak napravio. Ako je on 50% (samo pozivi bez troskova cijene mobitela) manji, probaj traziti da podmiris to sto si potrosio na razgovore na 3 do 6 mjesecnih rata. Mobilni telefon pokusaj prodati te od toga podmiriti ostatak do ukupnog duga. I malo mi nije razumljivo ako si u vremenu koristenja znao da kupljeno i ugovoreno treba i platiti, zasto u periodu koristenja nisi nakon 3 do 6 mjeseci napisao dopis Tele2 gdje si vec vidio poteskoce u podmirenju troskova. Mislim da to sve i onda ne bi dovelo do ovrhe.
 3. Da li se takav objekt može izgraditi bez legalizacije na poljoprivrednom zemljištu (kultura je voćnjak u posjedovnom listu). Objekt bi služio za čuvanje rodnih kultura tokom godine (voćke, povrće ...) i alata za obradu. Da li postoji ograničenje do koliko m2 smije biti ?
 4. Kako sada u Hrvatskoj djeluje način formiranja prodajne cijene proizvedenog vlastitog voća i povrća. Da li postoje okviri koje proizvođač mora poštivati npr da ne bi smjela jedna rajčica biti ispod 1 kune ili je slobodno formiranje prema tržišnom zakonu ponude i potražnje. Nekako mi povećanjem inflacije u RH djeluje da bi se mogli vratiti na vremena prije 90 kada je država intervenirala u slobodu formiranja cijena. Molim one koji imaju slična pitanja da sudjeluju u ovoj raspravi da bi nam bilo jednostavnije pratiti ovu temu.
 5. 1) Imam SSS ekonomske škole i razumijem sve knjigovodstvene postupke. Zanima me da li vlasnik d. može samostalno sebi voditi knjige bez da si stavlja u popis registriranih djelatnosti kojima se d. bavi? 2) U registriranju djelatnosti d. navode se djelatnosti iz Nacionalne Klasifikacije Djelatnosti ( Zakon iz narodnih novina ) ili neke druge, može iskustva kakav je sada način?
 6. Razmišljam o otvaranju obrta. Za početak bih bio jedini vlasnik i jedini zaposlenik. Zanima me, da li si mogu regulirati isplatu neto plaće tako da si ju isplaćujem svaki petak u mjesecu a sve ostale doprinose na plaću mogu plaćati jedanput na mjesec. Uveo bih si i 4 satno radno vrijeme od ponedjeljka do petka. Zbog čega pitam, a i sam sebi postavljam ovo pitanje, zar nije stimulativno za radnika kada zna da ako se zalaže na poslu i ostvaruje rezultate odlično da zna da će za svoj rad svaki petak dobiti plaću. Vjerujem da je ovo model koji bi se trebao što više primjenjivati. Molim pravnike a i one koji više znaju o ovoj temi da se ovdje uključe u raspravu sa svojim prijedlozima i iskustvima.
 7. Svoj posjed ću podijeliti na trećine. Dakle 1/3 je okućnica s dvorištem, druga trećina je voćnjak i treća trećina je šuma. Želio bih ograditi žicom čitav posjed i zanima me slijedeće. Koje dozvole moram prikupiti. Da li moram obavijestiti susjede da će ograda biti točno po međi. Da li moram također obavijestiti Hrvatske Šume. Da li namjerno uništavanje ograde može biti temelj za podizanje prekršajne prijave protiv nepoznatog korisnika u svrhu neovlaštenog ulaženja u posjed. Kolika maksimalna visina ograde smije biti. Poljoprivredno zemljište se nalazi odvojeno od mjesta stanovanja. Na njemu se godišnje mijenjaju kulture. Namjeravam na tom zemljištu podići višegodišnji voćnjak. Koje su ovdje dozvole potrebne u svrhu ograđivanja zemljišta. Da li se smije na vrata ograde postaviti lokot. Da li je ovdje također temelj za podizanje prekršajne prijave oštećenje ograde od nepoznatog počinitelja.
×
×
 • Napravi novi...