Jump to content

Nikola2008

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Nikola2008 je dobio reakciju od Spitfire u Problem s B2 Kapital   
    Hvala vam svima na savjetima. Posebno se zahvaljujem: Borbena7 i Spitfire. 
    Bili smo u mogućnosti pa sam platio dug uz popust jednokratno samo da ih se riješim zauvijek. 
    Ubuduće ću paziti da ne moram imati problema s B2 Kaptial i njima sličnima.  
     
  2. Sviđa mi se
    Nikola2008 je dobio reakciju od Borbena7 u Problem s B2 Kapital   
    Hvala vam svima na savjetima. Posebno se zahvaljujem: Borbena7 i Spitfire. 
    Bili smo u mogućnosti pa sam platio dug uz popust jednokratno samo da ih se riješim zauvijek. 
    Ubuduće ću paziti da ne moram imati problema s B2 Kaptial i njima sličnima.  
     
  3. Hvala
    Nikola2008 je reagirao na Borbena7 u Problem s B2 Kapital   
    Ako su Vam ovo prihvatljivi iznosi, onda se isplati.
    Od pravomoćnosti ovršne isprave, ali se zastarni rok prekida svakom radnjom ovrhovoditelja koja je poduzeta pred sudom ili drugim nadležnim tijelom s ciljem naplate duga. A nakon toga teče iz početka i nastupa nakon 10. godina. Naravno, ako opet ne bude prekinut zastarni rok, jer onda se opet računa iz početka.
  4. Sviđa mi se
    Nikola2008 je reagirao na Spitfire u Problem s B2 Kapital   
    Borbena je pojasnila opcije a ja bih se osobno u ovakovom slučaju držao zastare. Poslao im preporučeno s povratnicom dopis gdje se pozivam na zastaru toga potraživanja temeljem čl.84 st.2 i 225 Zakona o obveznim odnosima, da prestanu s uznemiravanjem pozivima te ako imaju što za predložiti ili ponovno poslati prijedlog za ovrhu neka to izvole napraviti na novu adresu.
    No problem je što mi se čini da ste im do sada otkrili previše toga, te poznavajući modus operandi tvrtki za naplatu potraživanja ne bi me čudilo da ponovno pokrenu ovrhu, naravno na staru adresu gdje je pitanje ima li tko to primiti i obavijestiti vas da bi mogli uložiti prigovor, pa sjesti na račun za cijeli iznos a vi se poslije mućite sa žalbom izvan roka...Poradi toga sam naglasio ono o ne pristajanju povlačenja tužbe.   
  5. Sviđa mi se
    Nikola2008 je reagirao na Borbena7 u Problem s B2 Kapital   
    Ako želite platiti dug, tada se možete upustiti u pregovaranje oko otplate. A ako ne želite platiti dug, odnosno ako se želite pozivati na zastaru, tada ne trebate ništa činiti, jer su onda oni na potezu u smislu ponovnog pokušaja pokretanja ovršnog postupka, gdje Vi opet imate pravo na prigovor u smislu zastare.
  6. Hvala
    Nikola2008 je reagirao na Spitfire u Problem s B2 Kapital   
    Prihvačen je u tome dijelu da se postupak nastavlja kao u povodu prigovora na platni nalog. U tome je međuvremenu prije određivanja pripremnog ročišta ovrhovoditelj vjerovatno povukao tužbu a ovršenik dobio obavijest da je podneskom tužba povučena i da se može u roku 8 dana izjasniti pristaje li ili ne na isto, a ako se ne izjasni smatrat će se da je pristao na povlačenje. Ishod toga je da se uopće nije zastara uzimala u obzir nego je sud riješio da je utvrđeno da je tužba povučena te se na osnovu toga platni nalog ukida u cijelosti. Prema tome ga vjerovatno i dalje gnjave jer da se izjasnio da ne pristaje na povlačenje onda bi sud riješio da je potraživanje u zastari na koju mora paziti po službenoj dużnosti kada se ovršenik pozove na nju a takovo je rješenje onda sasvim nešto drugo.
  7. Hvala
    Nikola2008 je reagirao na Kristijann u Problem s B2 Kapital   
    Budimo realni da su te htjeli odnosno imali zakonske osnovne bi te blokirari..
    moj savijet
    napisi im dopis vezano za dugovanje koje imas prema  njima koje nepriznajes,da molis radi bezobraznog i neodgovornog ponasanja djelatnica da te vise ne zovu a da za sve upite molis da ti se obrate pisanim putem na adresu tu najnoviju.. i posalji kopiju osobne.
     
    obavezno sa preporuceno i povratnicom.
    Na kraju napisi ukoliko budes  i dalje primao pozive (uznemiravanje) da ces bit primoren obratit se nadleznim institucijama.
    Dug je u zastari a oni su uporni oce da priznas dug pa da ti mogu na finu sjesti.. jer jos kad si im rekao da nemas blokiran dug to im je bingo!!  Nema red cekanja.
     
    ne uplacuj ni lipu, nit ne ispunjavaj nikakav papir gdje priznajes dug.
    dug ne priznajes a cim uplatis 50 kuna ti dug priznajes ili pisano ako im kazes i tada prestane zastara i odu na finu i blokada..
     
    ne komuniciraj s njima samo pisano i obavezno posalji sluzbeno novu adresu s kopijim osobne.
     
     
  8. Hvala
    Nikola2008 je reagirao na Kristijann u Problem s B2 Kapital   
    Napisi im dopis da je potrazivanje otislo u zastaru i da trazis obustavu potrazivanja, tog duga kojeg ne ptiznajes obavezno naglasi da nepriznajes.
     
    ako ti neidgovore na taj dopis o zastari  to je to.. onda se javi za 45 dana od kad si im poslao ,na privat kome ces se obratit pa ce odgovorit..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija