Jump to content

blackChandelier

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Zbunjen
    blackChandelier je dobio reakciju od drot13 u Prekršajni postupak - što dalje?   
    Poštovani,
    zanima me što se može dalje poduzeti glede toga da je u prekršajnom postupku radi nasilja u obitelji, utvrđeno od strane sutkinje da je iskaz svjedoka/oštećenika nevjerodostojan (iz razloga što su policajci iskazali da žrtva tom prilikom nije djelovala previše uznemireno zbog cijele situacije, iako joj je bivši supružnik u pijanom stanju pokušao razvaliti ulazna vrata da uđe u kuću, kojom prilikom ti isti policijski službenici nisu ni osigurali dokaze, nego pošli autom uhvatiti nasilnika koji je krenuo bježati svojim), a upravo zbog nedostatka dokaza je ista izašla ususret i povjerovala među ostalim i navodima nasilnika kojemu je tom prilikom utvrđeno preko jednog promila alkohola u krvi. Žrtva/svjedok je iste večeri nakon razgovora u postaji otišla i zatražila hitnu pomoć, gdje joj je ipak doktorica psihijatrije (a čiji je nalaz inače bio priložen spisu), za koju vjerujem da malo bolje može utvrditi nečije psihofizičko stanje od jednog policajca sa trogodišnjom srednjom školom, utvrdila da je žrtva bila itekako uznemirena, te joj propisala i dala lijek za smirenje. 
    Budući da na samu donesenu odluku žrtva/svjedok nema pravo žalbe u ovom postupku, a s obzirom da je ista očito i debelo zakinuta u svojim temeljnim pravima, gdje nasilnik, otprije poznat policiji i sudu, dakle recidivist, biva oslobođen optužbi i da se takvoj osobi zbog nedostatka dokaza (za koje sama žrtva nije niti kriva što nisu osigurani) izlazi u susret, zanima me kako i što dalje učiniti jer je ovo jedna od onih odluka zbog kojih požalite što živite u ovoj državi, ali koju opet ne možete tek tako prepustiti slučaju.
    Otvorena sam za sve prijedloge, kao i onaj koji uključuje Europski sud za ljudska prava.
    Molim Vas za pomoć i unaprijed hvala za svaki komentar!
     
  2. Hvala
    blackChandelier je reagirao na Borbena7 u Prijava najmodavca za neprijavljivanje na adresu   
    Mišljenja sam da ne možete biti jednako kažnjeni, jer Vas je on moga i morao prijaviti, a Vi ste se morali prijaviti, ali bez njega prijava ne bi bila valjana.
  3. Sviđa mi se
    blackChandelier je reagirao na Borbena7 u Raskid ugovora o najmu stana2   
    Gdje je on odnio namještaj to nije Vaš problem i nikako ne bi trebali financijsku trpiti štetu zbog toga. Te stvari su bile u njegovom vlasništvu i slobodno je s njima raspolagao po svojoj volji. Nadalje, moguće da ih je bacio, ali jednako tako je moguće i da ih je nekome prodao. Tako da sam mišljenja da ste po tom pitanju mirni, te da Vam je dužan vratiti polog koji opravdano može umanjiti za troškove za struju, a ostalo ako ugovorom nije drugačije uređeno kao zadržavanje pologa da Vam je dužan vratiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija