Jump to content

Vultus

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Vultus objavio

  1. Pozdrav, 

    vjerojatno je ovo sto puta objašnjeno, no ja ne mogu naći adekvatan odgovor, pa ću pitati :)

     

    Da li postoji BILO kakva ovrha ili alimentacija ili bilo kakvo ludilo u ovoj državi kojim mi netko ili država može sjesti na jedinu nekretninu?

    Supruga ima na sebi drugu nekretninu (ako to išta znači za ovaj upit) a ja bih sad novu koju kupujemo prepisao na sebe, a imam tendencije skupljanja brdo kazni za vožnju, parkiranje i  slično pa samim time i česte blokade i ovrhe na FINI ( i nenormalnu bivšu ženu)

     

    Unaprijed hvala na odgovoru!

  2. prije 2 sati , Borbena7 je napisao:

     

    Međutim, osobno Vam predlažem da napravite administrativnu zabranu na plaći. Naime, sukladno odredbama Ovršnog zakona administrativna zabrana ima učinak ovršne isprave, a jasno je propisano da naplata alimentacije ima prednost u odnosu na druge ovrhe. I na taj način bi pravovremeno i bez dodatnih troškova (na zatezne kamate ili troškova postupka) podmirivali svoju obvezu na ime alimentacije. I to bile u redu čekanja.

     

    Najljepša hvala na detaljnom pojašnjenju!

    Ako smatrate da je ovo najbolja opcija, tko sam ja da proturječim :)  Pitanje: kako i gdje radim administrativnu zabranu?

    I da rezimiram, Otvorim zaštićeni račun, i napravim administrativnu zabranu, 1/4 plaće ide za alimentaciju, a 3/4 mi ne može nitko drugi uzeti ovrhom?

  3. @Matrix Iskreno taj dio nam je posljednja opcija, budući da je jednoj od nas tri suvlasnika koja je u mirovini teško odvojiti trećinu od vrijednosti rekonstrukcije pa stoga i tražimo drugu opciju.

    Kao jedino rješenje vidim samo sudsku odluku o sanaciji pa sam stoga i pitao ako netko zna koliko dugo bi moglo potrajati da isti i donese tu odluku. 

     

  4. Ako sam ja njoj do sad plaćao na ruke, kako itko zna da li sam uopće plaćao ili ne i da li sam dužan, odnosno ako postoji neki način da ona ili ja ovjerimo neku izjavu da sam joj recimo dužan 20.000 kn, a alimentacija je mjesečno 1.000 kn, onda nebi trebala svaki mjesec pokretati ovrhu, ili sam nešto krivo shvatio?

     

    Što se tiče ovoe druge opcije, čekamo @Borbena7 da nam pojasni :)

     

    Uglavnom, puno hvala na pomoći!

  5. @BRKICA00Hvala na brzom odgovoru.

     

    Nije pokrenula ovrhu jer nije bilo potrebe. U stvari meni je to palo na pamet kako novac nebi išao u druge ovrhe nego njoj za dijete. Ako ona pokrene ovrhu, da li onda u tom slučaju ta 1/4 ide njoj za alimentaciju? Koliko sam ja upućen, možda sam u krivu, alementacija ima prednost pred ostalim ovrhama, drugi se u biti ne mogu naplaćivati ako postoji ovrha za alimentaciju.

  6. -Trenutno sam nezaposlen i imam obavezu plaćanja alimentacije te ovrhe po računima.

    -Presudom je određeno da alimentaciju plaćam majci na ruke.

    -Idući tjedanstupam u radni odnos.

    Zanima me slijedeće:

    Kad otvorim zaštićeni račun, na koji način (što trebam poduzeti) da 1/4 plaće umjesto što će skidati ovrhe ide bivšoj supruzi za alimentaciju? 

      

  7. Poštovani,

     

    Suvlasnik sam prostora (stana u potkrovlju) u zgradi sa 5 stanova. Krovje trošan i propušta oborine.

    Troje suvlasnika je spremno na kompletnu zamjenu krovnog pokrova,  no dvoje koji su na prizemlju i suterenu, naravno ne potpisuju jer im nije u interesu.

    Sa upraviteljem zgrade i bankom imamo sve pripremljeno kako bi ishodovali kredit za sanaciju.

    Problem nastaje u tome što dvoje spornih suvlasnika ima u zbroju površine, 6m2 više od nas troje ostalih suvlasnika pa samim time i nemamo potrebnu većinu.

    Budući da je Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima tako loše napisan u tom dijelu, nemamo nikakvu alternativu osim da sud donese odluku o sanaciji krovišta ili da idemo u obnovu vlastitim sredstvima pa onda ulazimo u parnični postupak za naknadu štete protiv ostalih suvlasnika.

    Zanima me da li ipak postoji neka alternativa (mada mislim da sam sve iscrpio i probao) ili da li se zna koliko u praksi traje da sud donese odluku o neophodnoj rekonstrukciji?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija