Jump to content

DinkoZG

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    DinkoZG je reagirao na miroslav6 u Prava većinskih vlasnika   
    Pretpostavljam da ona i zivi u toj nekretnini pa da ce to biti razlog zbog cega ne bi bila zainteresirana za prodaju.
    Dogovor je uvijek najbolja i najjeftinija opcija. Napravite sve da se uspijete dogovoriti bez suda, jer sud ce na kraju morati nesto presuditi, barem jedna strana nece biti zadovoljna, a svi bi mogli izgubiti i vrijeme i novac.
    Dogovoriti se mozete da Vi i brat otkupite njezin dio ili da ona otkupi vase dijelove. To teoretski mozete i na ostavinskoj napraviti i bez zadiranja u ostale dijelove ostavine ako netko od vas to ne zeli. Ali ako nije bila zainteresirana za prodaju, onda nece biti ni za otkup jer joj to dode na isto, a pitanje je da li je financijski sposobna isplatiti 2/3 kuce.
  2. Hvala
    DinkoZG je reagirao na Borbena7 u Prava većinskih vlasnika   
    Što ranije krenete u pregovore to bolje, jer imate veće šanse da sve okončate na ostavinskoj raspravi. A na samu ostavinsku raspravu bi trebali doći sa već postignutim dogovorom.
  3. Hvala
    DinkoZG je reagirao na miroslav6 u Prava većinskih vlasnika   
    Vec sam poceo pisati da je vjerojatno doslo do problema u komunikaciji, pogotovo onaj dio sa sogoricom, dobro da ste jos jednom bolje objasnili.
    Opcenito da, sve ostalo prema dogovoru.
    Bitno jest da svako dobije 1/3, ali ne mozete Vi odredivati tko ce sto dobiti, ako se druga strana ne slaze. Ako je njoj u redu da dobije nesto drugo, onda mozete to napraviti, ali cim pitate da li je ovo moguce, izgleda mi kao da ona nije ili ne bi bila zainteresirana za tako nesto.
    Ako su druge nekretnine u suvlasnistvu s trecim osobama (ocevom bracom) to suvlasnistvo je realno manje vrijednosti od stvarne vrijednosti nekretnine jer se vise suvlasnika mora dogovarati oko svega. Prodaja svog udjela je obicno kompleksna, suvlasnici ne zele otkupiti taj dio po realnoj cijeni, krene se sa sudskim procesima i na kraju nekretnina moze zavrsiti na drazbi za puno manji iznos nego sto vrijedi. Pretpostavljam da zbog istog ili slicnog razloga i Vi postavljate pitanje ovdje. Tako da mislim da bi maceha mogla pristati na to, jedino ako dobije vise od 1/3 procijenjene vrijednosti ostavine, pitanje je koliko vise. No, to je samo moje misljenje.
    Spominjali ste agenciju, mislite li prodati tu nekretninu? Zelite li da maceha nema suvlasnistvo u toj nekretnini jer se bojite da ne bi htjela prodati ili zato da podijelite iznos na 2, umjesto na 3 dijela? Ako su svi za prodaju, najbolje da ju prodate svi skupa pa nece biti problema na ostavinskoj.
    Bez obzira kako cete podijeliti tu nekretninu, probajte se dogovoriti da u ostalim nekretninama ne ulazite svaki sa 1/3 ocevog dijela, nego da svaki dobije cijeli ocev udio u jednoj nekretnini, naravno ako je to moguce tako podijeliti. Jer sigurno nikom nije u interesu imati sestinu, desetinu ili jos manji dio neke nekretnine koja se u blizoj buducnosti nece prodati ili gdje netko od suvlasnika zivi i realno su sanse nikakve da imate od te nekretnine neku preveliku korist.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija