Jump to content

KonjicGrbonjic

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Tužan
    KonjicGrbonjic je reagirao na trozubac u Udomiteljstvo starije osobe, placanje   
    Ma ja sam potpisao za placanje....
  2. Tužan
    KonjicGrbonjic je reagirao na trozubac u Udomiteljstvo starije osobe, placanje   
    Ma ja sam potpisao za placanje....
  3. Hvala
    KonjicGrbonjic je reagirao na Ruby_Danderfluff u Oduzimanje poslovne sposobnosti   
    Po čl. 496. Obiteljskog zakona, postupak radi lišenja poslovne sposobnosti može pokrenuti CZSS, sud po službenoj dužnosti, bračni drug osobe prema kojoj se vodi postupak, njezini krvni srodnici u ravnoj liniji (dakle, djeca), a u pobočnoj lozi do drugog stupnja. 
    Slažem se, nema puno slučajeva kada srodnik pokreće postupak (ili daje prijedlog sudu, što također može, da ga pokrene po službenoj dužnosti) i svakako će CZSS u cijeli postupak biti uključen kao stručno tijelo koje daje mišljenje. Ako oni ponovno dadu ovakvo mišljenje kao što su Vam usmeno rekli, sud će se možebitno povesti za njime. No tada je moguće predložiti medicinsko vještačenje, koje bi se onda moglo suprotstaviti mišljenju centra.
  4. Hvala
    KonjicGrbonjic je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u visina naknade   
    Iz vlastitog iskustva, CZSS je samo rekao "trebate platiti" i uputio me na Dom. Nisu pitali za prihode, niti trazili ikakove dokumente.
    Socijalna radnica u Domu je bila izuzetno ljubazna, poslala je racun i objasnila cijeli postupak. Mozda mozete probati razgovarati sa Domom, vidjeti koja je razlika i podijeliti troskove sa sestrom prema mogucnostima?
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija