Jump to content

visina naknade


majzmaj

Preporučene objave

Tako je, djeca su dužna uzdržavati roditelje koji ne mogu sami sebe uzdržavati niti imaju imovinu iz koje bi osigurali svoje uzdržavanje. Dakle, ako majčina mirovina do kraja ne pokriva mjesečnu cijenu doma u kojem je smještena, ostatak snosite Vi. Domovi za starije, kako državni, tako i privatni, koštaju od-do, pa ono što biste morali snositi ovisi o tome koliko konkretno košta dom u kojemu je majka smještena. Ali slažem se, podijelite uzdržavanje na jednake dijelove, jer ste obje djeca svoje majke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz vlastitog iskustva, CZSS je samo rekao "trebate platiti" i uputio me na Dom. Nisu pitali za prihode, niti trazili ikakove dokumente.

Socijalna radnica u Domu je bila izuzetno ljubazna, poslala je racun i objasnila cijeli postupak. Mozda mozete probati razgovarati sa Domom, vidjeti koja je razlika i podijeliti troskove sa sestrom prema mogucnostima?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 22 sati , majzmaj je napisao:

pa možete mi objasnit koliko prema prihodu koji ostvarujem s tim da izdržavam još jednu osobu

Trebate podmiriti potreban iznos, a sada kako ćete se Vi i sestra dogovoriti u kojim omjerima ćete doprinositi za taj iznos, to je Vaša stvar. Bitno je da je iznos u cijelosti podmiren.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani

majka bez mirovine smještena u udomiteljsku obitelj preko centra za socijalnu skrb, sada me pozivaju da donesem prihod od svih članova kučanstva pa me interesira koliko bih mjesečno trebao plačati ako mi je plača 4.800.00 kuna i dva smo člana kučanstva- supruga je nezaposlena .  Poslodavac najavljuje sada za koji mjesec smanjenje plače  na minimalni iznos  i ja moram predat prihod sada a za koji mjesec če se smanjit da li opet moram nositi novi prihod ili ne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija