Jump to content

Udomiteljstvo starije osobe, placanje


trozubac

Preporučene objave

Imam baku koju sam smjestio u dom, no njena mirovina je tek 700 kn, a razliku moram placati ja. Naime baka ima troje djece, al zbog obiteljskih razloga ja sam je uzeo k sebi, drugi ujak nema nekretnina niti primanja, tako da sam joj e jedino spas bio ja.Posto baka isla kod mene darovala mi neku zemlju, vecinom izvanknjizno vlasnistvo, a ovo sto je knjizno, vrijednost je jedva ccc 30 000 kn. Obzirom na tu situaciju, te da je baka zivo zlo, a moja placa tek za 1000 kn veca nego kosta njen smjestaj u domu, necu moci izdrzati to sve financijski. Sta da uradim sada. Molim pomoc. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 10 minuta, Borbena7 je napisao:

Prema sadržaju upita, ni Vi nemate dostatnih sredstava za samostalno financiranje bakinog smještaja. Prema tome, najbolje je da čekate službeni poziv za financiranje bakinog smještaja, ako do toga u odnosu na  Vas i dođe. Također, baka može opozvati svoje darovanje, ako ti bude potrebno.

Placa mi je mala tak da mi nebi ostsli dovoljno za zivot, na sto tocno mislite "cekajte sluzbeni poziv za financiranje? Tko poziva, kak, ne kuzim, ja sam baku smjestio u privatni dom..obzirom kod mene vise ne moze biti, tj.u kuci mojih roditelja...kud da idem? Czsc? Vratim ja sve nekretnine ionak nista ne vrijede, vecinom su izvanknjizne 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebali ste odmah navesti da ste je smjestili samostalno u privatni dom. Kako ste uopće planirali financirati ove troškove? Ukoliko nemate sredstava za redovno plaćanje, tada se što prije obratite nadležnom CZSS, a onda će oni sukladno stanju poduzeti potrebne radnje da se baki osigura skrb, a njena djeca će biti pozvana da doprinose ovoj obvezi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probajte se obratiti na Centar za socijalnu skrb sto prije. 

Po Obiteljskom zakonu, za roditelje su prvenstveno duzna brinuti djeca, a unuci jedino ukoliko su ih baka i djed uzdrzavali ili o njima brinuli duze vrijeme. Prema tome, ukoliko niste potpisali ugovor sa domom da ste Vi obveznik placanja razlike, postoji mogucnost da se ujaci i mama moraju ukljuciti u placanje smjestaja baki. 

Probajte isto predati molbu u drustveni dom - istina je da se ceka godinama, no mozda imate srece pa se baki nadje smjestaj obzirom na financijsku situaciju obitelji. Drustveni domovi su povoljniji, a ako sam u pravu u nekim slucajevima je moguce financiranje smjestaja iz proracuna.

Sretno!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , trozubac je napisao:

Pa pise da sam je smjestio u dom

I dalje Vam je pitanje površno. Npr. nije jasno tko je potpisao ugovor sa domom i na koga glasi obveza, jer će u slučaju ne plaćanja taj biti i ovršen. 

prije 10 sati , trozubac je napisao:

tak da oni sad iz principa nece sudjelovati...

Ovdje se ne radi o željama, već o obvezi. Znači, oni kao djeca su dužni brinuti o svom roditelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija