Jump to content

Goran7

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Goran7

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Molim Vas dali mi netko može dati 5 najboljih odvjetnika u Zagrebu za preporuku koji se bave obiteljskim pravom (razvod, mlt. Dijete, vidanje) Hvala
 2. Ostavina je provedena, no prema informacijama koje imam nasljednici su se odrekli nasljedstva zbog dugova pokojnika. Ako saznam koji je bilježnik vodio ostavinski postupak imam li mogućnost tražiti ga rjješenje pa da dobijem uvid?
 3. Kupio bi parcelu koja se u gruntovnici još vodi na ime pokojnika. Pokojnikova supruga je također preminula. Kako da saznam tko je vlasnik jer čak i mještani/susjedi to ne znaju?
 4. I ja bi molio da mi preporučite odvjetnika ili za Obiteljsko pravo - grad Zagreb.
 5. Hvala, riješeno već. Porezna uprava je odgovorila na mail upit, u ugovoru treba napisati da se novac uplaćuje na račun supruge i navesti ime i IBAN.
 6. Prodajem stan koji će kupac platiti meni kao prodavatelju bankovnom uplatom u kunama, sa svog tekućeg računa na tekući račun moje supruge. U kupoprodajnom ugovoru smo to i definirali. Može li moja supruga biti porezno terećena za tu uplatu koja će se pojaviti na njenom tekućem računu? Hvala na odgovoru i lijepi pozdrav svima
 7. Staro je godinu i pol. Hvala na odgovorima. 👍
 8. Kakva je situacija s djetetom mlađim od dvije godine kojeg se još uvijek doji, može li otac zahtijevati da kod njega prespava noć ili dvije. Postoji li donja starosna granica?
 9. Mislite da je moguće samo brisati zabilježbu? Jer zapravo samo to trebam, raskid ugovora nije potreban ako se može brisati zabilježba.
 10. Pa tražili ste više informacija pa sam otišao u detalje. Suština je maknuti tu zabilježbu inače ne bi bilo potrebe za bilo kakvom akcijom jer već sam upisan kao vlasnik, a o mami ionako brinem najbolje što mogu.
 11. Jedini razlog da maknem zabilježbu je prodaja stana, inače bi naravno sve ostavio kako je.
 12. Nema nasljednika. Što se tiće ispunjavanja ugovor zapravo nije sklapan radi toga. Mama je u domu, ima dosta visoku penziju koja sve pokriva, a ja sam u ugovoru za domupisan kao odgovorna osoba.
 13. Situacija je dosta specifična, naime prije četiri godine sam sklopio ugovor o doživotnom uzdržavanju sa majkom i očuhom. Majka je bila u lošem zdravstvenom stanju i da bi se osigurali da u slučaju da mama prva umre, a nakonn očuhove smrti očuhova rodbina neće tražiti stan, napravili smo taj ugovor kao "pravni osigurač". U međuvremenu je očuh umro, a majka je dobila mjesto u gradskom domu. Meni je darovnim ugovorom darovala stan i to je provedeno. Na taj ugovor smo zapravo zaboravili, a zapravo smo ga trebali razvrgnuti čim mi je darivala stan. I sad sam upisan ja kao vlasnik stana,
 14. Poštovani, postoji li mogućnost i koji je pravni postupak jednostranog raskida ugovora o doživotnom uzdržavanju, na zahtijev pružatelja doživotnog uzdržavanja. Lijepi pozdrav i hvala.
×
×
 • Napravi novi...