Jump to content

Ds2021

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Ds2021 je reagirao na Borbena7 u Socijalni rad-osuđena-posao   
    Pogledajte čl. 7. Zakona o djelatnosti socijalnog rada.
  2. Hvala
    Ds2021 je reagirao na sivko u Rehabilitacija   
    Kad budeš rehabilitirana moći ćeš se zaposlit.
  3. Hvala
    Ds2021 je reagirao na sivko u Rehabilitacija   
    Prvo je riječ o upisu na fakultet a onda se spominje posao?Jesi već zaposlen u državnoj službi ili to misliš kad završiš fakultet?
  4. Hvala
    Ds2021 je reagirao na sivko u Rehabilitacija   
    Koliko vidim ne traže izvod iz KE evidencije za studente tako da ti rehabilitacija nije bitna.
  5. Hvala
    Ds2021 je reagirao na sivko u Rehabilitacija   
    Ne može se odbiti jer je tako napisano u zakonu.Inače rehabilitacija nastupa po sili zakona a ako nisu "obrisali" kaznu nakon xx godina a koje su propisane zakonom traži se brisanje.
    Jel nastupila rehabilitacija po zakonu?
  6. Sviđa mi se
    Ds2021 je reagirao na IVANKAb u Stan pod kreditom u vlasnistvu supruga   
    Imala iskustvo visokokonfliktnom razvoda tužbom, znači bez potpisanog plana roditeljske skrbi na obveznom savjetovanju s maloljetnom djecom te podjelu bračne stečevine gdje je bivši bio upisan na nekretnine i pokretnine jedini. To što je on bio upisan u vlasnički list a nekretnina stečena tijekom bračne zajednice kreditom, nije bilo važno, dijeli se pola_pola. 
  7. Sviđa mi se
    Ds2021 je reagirao na Željac047 u Stan pod kreditom u vlasnistvu supruga   
    Poštovana, pošto je u pitanju 2 mlt. djece, a ide se na sporazumni razvod braka, nije dovoljno samo proći savjetovanje, već,  primjenom čl. 106. ObZ, i sastaviti Plan o roditeljskoj skrbi nad zajedničkom mlt. djecom, te ga, primjenom čl. 107., u izvanparničnom postupku dostaviti sudu na provjeru i odobrenje kako bi dobio status ovršne isprave.. 
    Ako tijekom savjetovanja nije postignut dogovor i sastavljen plan ide se na obiteljsku medijaciju gdje medijator pokušava dovesti do sporazuma,  sastavljanja i potpisivanja plana... 
    Kada sud odobri plan, sporazumni razvod braka pokreću obadva supružnika prijedlogom o sporazumnom razvodu braka uz koji dostavljaju prije sastavljeni i, od suda, odobreni plan o roditeljskoj skrbi.. 
    Sam postupak sporazumnog razvoda braka nije dug jer se radi o izvanparničnom postupku.. 
    Kao što Vam je odgovorila poštovana Ivanka, nema veze kako je i na koji način stečen stan, te na koga glasi, ako je stečen za vrijeme trajanja bračne zajednice stan predstavlja bračnu stečevinu i dijeli se na jednake dijelove, obveznik kredita nastavlja otplaćivati kredit s time da od drugog bračnog druga ima pravo potraživati dio kredita koji je otplaćivao po prestanku bračne zajednice razmjerno dijelu stana kojeg je isti dobio, dakle polovicu.. 
    Imovinski odnosi (podjela bračne stečevine) se mogu urediti i u prijedlogu za sporazumni razvod braka. Ako se ne dogovore oko podjele bračne stečevine,  jedan bračni drug treba pokrenuti postupak utvrđenja i podjele bračne stečevine koji postupak nema veze sa postupkom razvoda braka... sugeriram da se i oko podjele bračne stečevine dogovore i riješe u postupku sporazumnog razvoda braka, jer sam postupak za utvrđenje i podjelu bračne stečevine je dugotrajan, kompliciran i dosta skup,  dakle ako je ikako moguć dogovor, postići ga i zajedno sa svime riješiti podjelu bračne stečevine u postupku sporazumnog razvoda braka... 
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija