Jump to content

camera2021

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

161 pregleda profila
  1. Sto treba sadrzavati poziv suda za očevid čestice. Pise samo:Na ročištu ce se izvoditi dokaz__ __ __ __ __ __ Naime tuzitelj hoce izgraditi zid visine 3-3.5m iduljine 15m na čestici tuzenika,a glumeći da je to čestica tuzitelja,a sto dakako nije nikad ni bila .Čestica na kojoj zele graditi je u vlasnistvu tuzenika i u zemljisnoj knjizi i u katastru te se sve lijepo vidi u katastarskom ortofoto planu. Tuzitelj bi htio da mu geodeta,sudski vjestak pomakne granicu za nekih 2m u nas dvor i da tu sagrade zidinu visine 3.5m pred nasim prozorom. Tuzitelj je već bespravno gradio zidinu visine 3.5m i ta zidina opasna po zivote i imovinu je srusena 2015 g i sad hoće ponovno graditi na nasoj parceli.Odnosno tuzitelja ne zanima zid nego hoce razrusiti nase dvoriste,a zid je smo izgovor da im sud dopusti razrusiti nasu parcelu. Tuzitelj predlaze sudskog vjestaka građevinske struke kako bi izradio dokumentaciju za zidinu i geodeta da pomakne granicu u nasu parcelu Sutknja prihvatila dolazak geometra i građevinca salje poziv za očevid. Je li moguce da sutkinja i geodeta samo tako pomaknu katastarsku granicu i granicu posjeda i vlasnistva za 2m u nas posjed i nase vlasnistvo? Je li moguce da sudski vjestak građevinske struke izradi projekt za zidinu 3-3.5m visine a prostornim planom određena je max visina 1.5m potpornog zida . Tuzenik ne zeli nikakav zid i na mjestu gdje bi tuzitelj gradio zidinu tuzenik ima vrt i u posjedu je te vlasnistvo tuzenika.
  2. Tuzitelj u upravnom sporu za ponistenje rjesenja ministarstva o obustavi uklanjanja. Pa osnovano je jer smo trazili da se srusi zid opasan po zivote i imovinu u cijelosti.Zid nije srusen do kraja. Trazili smo rusenje zida u cijelosti,a prema rjesenju o uklanjanju. Podnijeli tuzbu za ponistenje rjesenja o obustavi uklanjanja 2015. Bespravni Graditelj opasnog i bespravnog zida je tvrtka,ali nisu vlasnici zida jer je parcela nasa,u vlasnistvu tuzitelja. Bespravni Graditelj,tvrtka pozvan u spor kao zainteresirana strana i tvrdi da je zid uklonjen i rjesenje o uklanjanju ispunjeno. Međutim dio zida je ostao i to pise u rjesenju o obustavi uklanjanja. Tuzenik,misinstarsvo je pristalo na ponistenje rjesenja,ali sutkinja uvazava samo zainteresiranu stranu,graditelja tvrtku. Ostalih 10 zainteresiranih osoba se nije protivilo ponistenju rjesenja. Dakle,tuzitelj ima priznat tuzbeni zahtjev od strane tuzenika ,10 zainteresiranih osoba koji se nicemu ne protive te 1 zainteresiranu osobu tvrtku koja se protivi,a uopće nisu ni vlasnici parcele ni zida. I
  3. Je li moguce izgubiti spor i kad tuzenik prizna tuzbeni zahtjev?
  4. Treba lli se uopće tužitelj pojaviti na pripremnom ročištu i raspravama ili cijelu parnicu moze voditi samo opunomoćenik tužitelja. Tuzba,stvarno -cinidba .Nastupa li zastara tužbe koja nije dostavljena protustanci nekoliko godina i kada nastupa? Hvala.
  5. Tvrtka nije dala i nema i ne moze imati nijedan dokaz svojih navoda u predstavci. Ukoliko nemaju dokaza da ih netko snima,ne mogu tvrditi da ih se snima. Ne trebaš, ali opet, bez provjere se ne može znati što snimaš. Nema događaja koji bi zahtjevao provjeru.Ne postoji nikakva snimka,ni snimanje na temelju kojih bi tvrtka sumnjala da ih netko snima. Po toj logici se moze zabraniti i koristenje kamera na mobitelu ili treba traziti dozvolu prije nego se ukljuci kamera na mobitelu. Takve formulacije nema nigdje, ali policija može svugdje provjeravati ima li elemenata kaznenih djela ili prekršaja. Opet, nisi ih dužan pustiti na svoje, ali ako imaju razlog, dobit će nalog nadležnog suda i obaviti što trebaju. Pitam po 10ti put---koje kazneno djelo ili koji prekrsaj je postavljanje kamere u svoj dvor? Ne postoji kazneno djelo postavljanja kamere ,niti preksaj. Ako mislis da postoji ,onda napisite. Isto tako, ne smiješ raditi baš sve što ti je na pameti - npr. ako hodaš gol i netko te vidi s ceste, može se raditi o prekršaju "vrijeđanje moralnih osjećaja građana". To je benigna stvar, da ne govorimo o ostalim prekršajima i kaznenim djelima koja možeš počiniti na svojem, tj. gdje uopće nije bitno o čijem se radi. Ovo je besmisleno pisati izvan teme i pitanja,kakovo hodanje bez odjece ,pobogu..kakvi ostali prekrsaji i kaznena djela,pobogu...tema je postavljanje kamere i snimanje svojeg dvora. Sto je tu kazneno i prekrsajno djelo? Ne trebaš pitati nikoga, ali inspektorat može provjeriti je li sve u skladu s propisima. Inspektorat za zastitare i detektive ---ja nisam ni jedno ni drugo. Ja sam fizicka osoba,vlasnik nekretnine . Zakonom nije propisano da inspektor za zastitare i detektive hoda u privatno dvoriste i kamere za koje ne treba dozvola Mup-a. meni ne treba i zakon ne trazi da imam dozvolu za video nadzor . Ni kamera na mobitelu ne treba dozvolu Mup-a niti tko provjerava sto tko snima mobitelom. --Zasto onda policija po mojoj prijavi ne provjeri kameru na dućanu tvrtke koja snima iskljucivo moj dvor i nista drugo. Inspektor kaze da to nije vazno.Nije vazno sto snima tvrtka .Zaposlenice dućana i šefica dućana svakodnevno 24/7 mogu promatrati mene u mojem dvoristu moje prostorije stana kad otvorim prozor.Tako narušavaju moju privatnost i snimaju me u u mojem zatvorenom i ograđenom prostoru,a sto je kazneno djelo. Tvrtka cini kazneno djelo jer me snima iz dućana u ograđenom dvoristu,dijelom zasticenom od pogleda (stabla i biljke) te s visine nadvisuju kamerom stabla i biljke,snimaju moj dvor i moj stan kroz prozore i otvore stana. Kamera ducana je postavljena u pravcu mojeg stana i dvora na visini koja omogucava detalje zatvorenog prostora,pa cak me kroz prozor snimaju u kupaonici jer je tocno u pravcu kamere. Znaci mene tvrtka moze snimati u kupaonici,wc,sobi ,kuhinji ,ograđenom dvoru i nema problema.Policija nece postupati. Ja sam zeljepila selotejpom kameru koja snima moj dvor i meni treba slati inspekciju . O cemu vi pricate? O čemu?
  6. Pa lažna je jer ja ne snimam ništa o čemu oni pišu u predstavci. Kamere moze kupiti svatko i sasvim je legalno postaviti ih na svoje vlasnistvo i snimati svoj dvor bez trazenja icije dozvole. Ne trebam dozvolu Mup-a za snimanje dvorista,a samim time niti provjeru kamera da bi mi netko dao dozvolu koja mi nije potrebna. Postavljanje kamere u svoj dvor nije kazneno ni prekrsajno djelo i sto tu treba provjeriti ,a da nije vec poznato? Što treba provjeriti ,a da već nije poznato,očito,zakonito? Gdje se opisuje zakonom da policija moze doći i provjeravati kamere na privatnom? Ne trebam nikoga pitati mogu li hodati svojim dvorom,objesiti robu,posaditi cvijeće,sunčati se ili pak kupiti kameru i snimati svoj dvor. Koga bi trebala pitati da dopustenje vršenja vlasničke i posjedovne vlasti u vlastitom dvoru ukljucujuci stavljanje kamere u dvor? Policiju?
  7. Nevjerovatno . Kada točno policija moze traziti ulazak na privatni posjed i s kojim razlogom? Zato sto ja imam kamere u dvoristu? Gdje piše da je to zabranjeno,postaviti kamere na svojem vlasnistvu i da policija ide u provjeru kamera po dvoristima i kućama ? Dosao je inspektor za zaštitarske i detektivske poslove i jos rekao da je on plaćen za ovo sto radi. Izlanuo je da je plaćen. Tvrtka ga je platila da obiđe i uđe u nas posjed i vlasništvo te dakako "provjerava" kamere. A sve to kako bi tvrtka dovela bagere u nas dvor i razrusili sve ,a kako su pokusali 2015. pa sam eto postavila kamere zbog njihovih napada bagerom,alatima,uskakanja u nasš dvor sa masklinima itd. I sad bi valjda htjeli da skinem kamere pa da neometano mogu bagerom raskopati dvor i porušiti nasu imovinu.Eto htjeli bi to da nitko ne zna i nitko ne snima. Ipak zar to nije tvrtka koja moze sto hoce kad plati .
  8. Prijavila sam i ja tu tvrtku da kamera sa dućana snima moje dvorište i baš ništa drugo osim mene ,mojeg stana,prozora,mojeg dvorišta .Pa nista ne postupaju. Kakvo to kazneno djelo moze biti postavljanje kamere u svojem dvoristu? I zbog lazne predstavke traziti ulazak na privatni posjed.Zar je to normalno? Kamere su vec oko 5 godina u mojem dvoristu .
  9. Poštovani, Došao mi je inpektor Mup-a na kućna vrata i trazio ulazak na privatni posjed ograđenog dvorista i kuće ,a kako bi provjerio je li video nadzor postavljen prema zakonu,kako je rekao,a sve nakon pismene predstavke tvrtke sa susjedne parcele koji tvrde da se snima njihov dućan i prostor pred dućanom. Dakako ne snima se njihov dućan niti njihova parcela,a sto sam i inspektoru rekla te sam napomenula da je ta predstavka po kojoj je došao neistinita i naprosto potpuno lažna. Tvrtka je trazila od policije da pregleda nas video nadzor prilažući snimke nase kuće i kamera u nasem dvoristu. Ta tvrtka postavila je kameru kojom snima nase dvoriste i kuću ,a sto sam rekla inspektoru,ali rekao je da to nije vazno već da zeli pregledati moj video nadzor. Da li doista policija po nalogu tvrtke moze obilaziti i ulaziti na privatni posjed i vlasnistvo te prikupljati za tvrku sto pozeli? Hvala,ako ima spremnih pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija