Jump to content

Jack Butler

Korisnik
 • Broj objava

  113
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Jack Butler je zadnji put osvojio dan srpanj 16 2020

Jack Butler objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Jack Butler

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Naravno da dijete ima pravo ako je živjelo u trajnoj obiteljskoj zajednici. Sudske prakse ima koliko hoćete. Uopće nije potrebno dokazivati da dijete trpi duševne boli nego činjenicu zajedničkog života i obiteljsku povezanost.
 2. Kada ste sklopili ugovor o kupoprodaji i platili kaparu, srednji tečaj eura je bio, recimo 7,53 kn za 1 euro. Kada budete plaćali ostatak kupoprodajne cijene tečaj može biti veći, recimo 7,55 kn za euro. To je rizik koji snosite jer plaćanje vršite u kunama. 43.000 eura u kunama po tečaju 7,53 je 323.790,00 kn, dok po tečaju 7,55 to iznosi 324.650,00 kn, dakle više. Naravno može kuna i ojačati ili euro oslabiti pa bi u tom slučaju platili manji iznos u kunama. Nemojte se brinuti previše jer neće doći do neke značajne promjene tečaja eura u odnosu na kunu.
 3. Vjerojatno od donošenja prvostupanjske presude. Kako glasi prvostupanjska presuda i da li je drugostupanjskom izmijenjena? Po meni, vi ste, ako ste platili u paricijskom roku, dakle kako vam je i nalagala presuda, u cijelosti postupili po presudi.
 4. Da. Oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina odnosi se samo na srodstvo u uspravnoj liniji.
 5. Izmjenama ZPP-a VPS nije od utjecaja na podnošenje prijedloga za dopuštenost revizije.
 6. @PitanjaF: Da. Ne budi lud. Lawyer up!
 7. 1. Ne treba nikakva vaša suglasnost za isplatu nesporno dijela naknade štete. Po zakonu su dužni isplatiti u roku od 60 dana od dana postavljanja zahtjeva. 2. Kad dobijete račun iz servisa, dostavite im ga. Pazite da se račun slaže s njihovim izvidom štete jer vam neće platiti ništa što nije oštećeno u nezgodi.
 8. Da. Žalba je suspenzivan pravni lijek.
 9. Ne pokrećite ništa. Prošlo je previše vremena. Također, ne mora značiti da je osiguratelj slijednik osiguratelja koji je naveden u presudi.
 10. Gdje će i kako netko moliti to je njegova stvar. Ovdje pričamo o ustavnosti odluke. Mise se drže svaki dan, radnim danom obično predvečer.
 11. Meni se čini da ustavna odredba ne dozvoljava neke zahvate u istu i postavljanje nekih dodatnih uvjeta. Čl. 17. Ustava opisuje gotovo kataklizmu te navodi kako se čak niti u tim uvjetima ne može se ograničiti primjena odredbi Ustava o slobodi vjeroispovijedi.
 12. Malo mi se to čini kao usko tumačenje slobode vjeroispovijedi. Misa je javno očitovanje vjere. Imati slobodu reći da si vjernik ne znači ništa ako nisi slobodan prakticirati svoju vjeru. Održavanje mise i prisustvo na istoj su neodvojivi od katoličke vjere. Misa nije fakultativna nego obavezna.
 13. Danas je u NN (129/2020) objavljena odluka Stožera kojom: "Na prijedlog Stožera civilne zaštite Zadarske županije uvodi se nužna epidemiološka mjera obustave održavanja misa i vjerskih okupljanja u župama Sali, Zaglav, Žman i Luka." Molim vas mišljenje o odluci imajući u vidu odredbu čl. 40. Ustava RH: "Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja." i čl. 17. st. 3. Ustava RH: "Niti u slučaju neposredne opasnosti za opstanak države ne može se ograničiti primjena odredbi Ustava o pravu na život, zabrani
 14. 30-60 dana. U rješenju o provođenju vještačenja određen je rok u kojem vještak treba napraviti nalaz. Obično bude u tom roku.
 15. Zbog čega je dugovanje? Skrivili ste prometnu nezgodu pod utjecajem alkohola? Ako da, koliko je bilo promila? Prometna nezgoda bez vozačke dozvole ili odgovarajuće kategorije? Da li postoji presuda koja kaže da morate platiti? Kad je bila nezgoda? Kad su oni platili? Da li ste u cijelosti krivi za nezgodu?
×
×
 • Napravi novi...