Jump to content

Jack Butler

Korisnik
 • Broj objava

  96
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Jack Butler je zadnji put osvojio dan srpanj 16

Jack Butler objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Jack Butler

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Nije obvezno podnijeti odštetni zahtjev, odnosno nije uvjet prije podnošenja tužbe međutim bolje ga je podnijeti.
 2. Opcije su ti slijedeće: 1. Nemoj platiti ništa pa kada oni tuže osporavaj uzročnu veze između alkoholiziranosti i prometne nezgode. 0,98 promila je po mom iskustvu premala količina da vi vještak toksikolog ili vještak sudske medicine istu uspostavio. Naravno, treba vidjeti kakva je bila dinamika nezgode. Po oštećenjima izgleda kao da je nezgoda bila negdje na parkiralištu s malom brzinom. 2. Možeš platiti dio računa bez stražnjeg svjetla. Zbroji prve 3 stavke na računu, dodaj 25% PDV-a i plati na račun HOK-a. Prije plaćanja im pošalji dopis ili mail u kojem osporavaš oštećenje stražn
 3. Ja ne bih platio ništa jer je količina alkohola po meni premala da bi se uspostavila uzročno-posljedična veza između alkoholiziranostii prometne nezgode. Alternativno, možeš platiti samo dio štete za koji misliš da je nastao u prometnoj nezgodi i ostatak osporiti. Ako se već navodi u zapisniku od policije ranije oštećenje svjetla, na njima bi bio teret dokaza da dokažu da je oštećenje iz nezgode s tim da na svoj strani imaš dokaznu snagu javne isprave.
 4. Jack Butler

  Stan

  Ili da isplati vašeg supruga ili da se stan proda i novac podijeli između vašeg supruga i njegovog brata. Sudski, putem postupka za razvrgnuće vlasništva.
 5. Vaš stan, vaš novac od prodaje. Niste mu dužni ništa dati.
 6. Jack Butler

  Smrt majke

  Sve što je s računa podignuto, a da je račun išao u minus, mora se vratiti banci. Dozvoljeni minus nije ostavina.
 7. Ni riječi bez odvjetnika i prethodnog razgovora i dogovora s njim.
 8. Oporuka, ali nakon smrti bake. Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, ali onda unuk ima obveze prema baki, Ugovor o doživotnom uzdržavanju, ali do prijenosa imovine dokazi nakon smrti bake uz obveze prema baki. Ugovor o ustupanju i raspodjeli imovine za života međutim traži se suglasnost svih nasljednika po zakonu. Zašto ugovor o darovanju ne bi bio dobar u konkretnom slučaju?
 9. Različite stvari. Članak iz Zakona o porezu na dohodak oporezuje vrijednost nekretine kao dohodak i oporezuje darovatelja porezom na dohodak po tamo propisanim stopama, odnosno 24% ili 36%. Obveznik poreza je osoba koja daruje ili prodaje nekretinu. Predmet oporezivanja je dohodak. Porez na promet nekretnina iznosi 3% i obično tereti stjecatelja i mislim da se pitanje odnosilo na ovaj porez. Tu mora proteći 3 godine od stjecanja nekretine do njezinog daljnjeg otuđenja. Za slučaj otuđenja prije proteka 3 godine, tada obveza plaćanja poreza na promet nekretnina tereti otuđitelja. Ovdje
 10. Možete tako da bi izbjegli plaćanje poreza, ali vam majka ne može darovati prije proteka 3 godine od dana kada je ona stekla nekretninu. Primjera ugovora o darovanju nekretnine ima hrpa na internetu.
 11. Dionice se ne moraju prodati. Supruga nema pravo na novčanu vrijednost dionica nego na pola dionica. Ako ih je recimo 50, njezinih je 25. Ako ih ona želi prodati, neka ih proda.
 12. Nisu dužni objasniti visinu ponude i ponuda izgleda kako i treba izgledati: isplata novčanog iznosa. Nisu dužni ništa pojašnjavati. Iznos računaju na temelju nalaza liječnika-cenzora. Zašto misliš da se nisu vodili novim kriterijima VSRH? Ponuda ne mora sadržavati pravo na prigovor. To imaš uvijek. Osiguravajuća kuća nije tije državne vlasti da to mora pisati "uputu o pravnom lijeku". Najbolje ti je angažirati odvjetnika.
 13. Ako šteta nastane od nepoznatog ili neosiguranog vozila, HUO ne pokriva štetu na vozilu, odnosno imovinsku štetu, nego samo neimovinsku štetu odnosno ozljede. Nemojte se HUO-u uopće obraćati. Obratite se HAC-u i vidite možete li pribaviti snimke nadzornih kamera kako bi identificirali vozilo s kojeg je pao teret.
 14. Za obveze firme ne odgovara vlasnik, ni stari ni novi, nego firma. Sve dok firma postoji, ona vam je odgovorna. Naravno postoji i institut proboja pravne osobnosti iz čl. 10. Zakona o trgovačkim društvima, ali vi ne navodite da se pojavio neki problem sa stanom.
 15. Da, ljudi se moraju obraditi ali netko uvijek ima prednost zbog razloga zbog kojeg je došao. Dijete s konvulzijama ima prednost pred nekim tko je došao zbog nedefinirane slabosti. Ne razumijem kako mislite da netko iz vani ne može znati da li je osoba u nekom zdravstvenom problemu? Pa tko je onda zvao hitnu? Naravno da se osobe moraju obraditi ali netko uvijek ima prednost i ne znam zašto mislite da ne bi trebalo biti čekanja? Osobno znam da u dječjoj bolnici Kantrida na plakatu piše kako ide trijaža odnosno koja stanja imaju prednost pri prijemu. Dođeš na hitnu i čekaš da dođeš na red ovisn
×
×
 • Napravi novi...