Jump to content

Jack Butler

Korisnik
 • Broj objava

  104
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Jack Butler je zadnji put osvojio dan srpanj 16

Jack Butler objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Jack Butler

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Gdje će i kako netko moliti to je njegova stvar. Ovdje pričamo o ustavnosti odluke. Mise se drže svaki dan, radnim danom obično predvečer.
 2. Meni se čini da ustavna odredba ne dozvoljava neke zahvate u istu i postavljanje nekih dodatnih uvjeta. Čl. 17. Ustava opisuje gotovo kataklizmu te navodi kako se čak niti u tim uvjetima ne može se ograničiti primjena odredbi Ustava o slobodi vjeroispovijedi.
 3. Malo mi se to čini kao usko tumačenje slobode vjeroispovijedi. Misa je javno očitovanje vjere. Imati slobodu reći da si vjernik ne znači ništa ako nisi slobodan prakticirati svoju vjeru. Održavanje mise i prisustvo na istoj su neodvojivi od katoličke vjere. Misa nije fakultativna nego obavezna.
 4. Danas je u NN (129/2020) objavljena odluka Stožera kojom: "Na prijedlog Stožera civilne zaštite Zadarske županije uvodi se nužna epidemiološka mjera obustave održavanja misa i vjerskih okupljanja u župama Sali, Zaglav, Žman i Luka." Molim vas mišljenje o odluci imajući u vidu odredbu čl. 40. Ustava RH: "Jamči se sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja." i čl. 17. st. 3. Ustava RH: "Niti u slučaju neposredne opasnosti za opstanak države ne može se ograničiti primjena odredbi Ustava o pravu na život, zabrani
 5. 30-60 dana. U rješenju o provođenju vještačenja određen je rok u kojem vještak treba napraviti nalaz. Obično bude u tom roku.
 6. Zbog čega je dugovanje? Skrivili ste prometnu nezgodu pod utjecajem alkohola? Ako da, koliko je bilo promila? Prometna nezgoda bez vozačke dozvole ili odgovarajuće kategorije? Da li postoji presuda koja kaže da morate platiti? Kad je bila nezgoda? Kad su oni platili? Da li ste u cijelosti krivi za nezgodu?
 7. Nije obvezno podnijeti odštetni zahtjev, odnosno nije uvjet prije podnošenja tužbe međutim bolje ga je podnijeti.
 8. Opcije su ti slijedeće: 1. Nemoj platiti ništa pa kada oni tuže osporavaj uzročnu veze između alkoholiziranosti i prometne nezgode. 0,98 promila je po mom iskustvu premala količina da vi vještak toksikolog ili vještak sudske medicine istu uspostavio. Naravno, treba vidjeti kakva je bila dinamika nezgode. Po oštećenjima izgleda kao da je nezgoda bila negdje na parkiralištu s malom brzinom. 2. Možeš platiti dio računa bez stražnjeg svjetla. Zbroji prve 3 stavke na računu, dodaj 25% PDV-a i plati na račun HOK-a. Prije plaćanja im pošalji dopis ili mail u kojem osporavaš oštećenje stražn
 9. Ja ne bih platio ništa jer je količina alkohola po meni premala da bi se uspostavila uzročno-posljedična veza između alkoholiziranostii prometne nezgode. Alternativno, možeš platiti samo dio štete za koji misliš da je nastao u prometnoj nezgodi i ostatak osporiti. Ako se već navodi u zapisniku od policije ranije oštećenje svjetla, na njima bi bio teret dokaza da dokažu da je oštećenje iz nezgode s tim da na svoj strani imaš dokaznu snagu javne isprave.
 10. Jack Butler

  Stan

  Ili da isplati vašeg supruga ili da se stan proda i novac podijeli između vašeg supruga i njegovog brata. Sudski, putem postupka za razvrgnuće vlasništva.
 11. Vaš stan, vaš novac od prodaje. Niste mu dužni ništa dati.
 12. Jack Butler

  Smrt majke

  Sve što je s računa podignuto, a da je račun išao u minus, mora se vratiti banci. Dozvoljeni minus nije ostavina.
 13. Ni riječi bez odvjetnika i prethodnog razgovora i dogovora s njim.
 14. Oporuka, ali nakon smrti bake. Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, ali onda unuk ima obveze prema baki, Ugovor o doživotnom uzdržavanju, ali do prijenosa imovine dokazi nakon smrti bake uz obveze prema baki. Ugovor o ustupanju i raspodjeli imovine za života međutim traži se suglasnost svih nasljednika po zakonu. Zašto ugovor o darovanju ne bi bio dobar u konkretnom slučaju?
 15. Različite stvari. Članak iz Zakona o porezu na dohodak oporezuje vrijednost nekretine kao dohodak i oporezuje darovatelja porezom na dohodak po tamo propisanim stopama, odnosno 24% ili 36%. Obveznik poreza je osoba koja daruje ili prodaje nekretinu. Predmet oporezivanja je dohodak. Porez na promet nekretnina iznosi 3% i obično tereti stjecatelja i mislim da se pitanje odnosilo na ovaj porez. Tu mora proteći 3 godine od stjecanja nekretine do njezinog daljnjeg otuđenja. Za slučaj otuđenja prije proteka 3 godine, tada obveza plaćanja poreza na promet nekretnina tereti otuđitelja. Ovdje
×
×
 • Napravi novi...