Jump to content

Hello2

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, danas sam rekao da ne želim potpisivati nadležnost gore navedene firme, već nadležnog Općinskog suda, i dobio sam sljedeći ugovor u prilogu. Ako bi mi mogli protumačiti, dali je ugovor pravovaljan, i dali u njemu ima ikakvog prostora da druga strana može oštetiti mene kao prodavatelja neispunjavajući svoje obaveze? Puno Vam hvala unaprijed na vremenu.
  2. Ne spominje se u daljnjim člancima što ako se ne može riješiti, ali pregledom linka koji je naveden u predugovoru u gore navedenom članku 13 nailazim na sljedece navedeno na njihovoj web stranici: Odluka arbitražnog suda je obvezujuća Ono što je kod državnih sudova presuda, u arbitraži je pravorijek. Pravorijek obvezuje stranke kao pravomoćna sudska presuda. Žalba na pravorijek nije dopuštena. O čemu stranke mogu same odlučivati? Stranke se mogu dogovoriti tko će suditi dođe li do spora, o broju arbitara (jedan ili tri), mjestu suđenja, pravilima postupka i dr. Ako se stranke o tome ne dogovore, postupa se prema pravilima.
  3. Znači li to da uopče nebi moglo doći do realizacije glavnog ugovora i realizacije kredita kupca od banke? (pokušavam shvatiti ako je u namjeri nekakva namjerna prevara dali je modus: predugovor i odmah problem)?
  4. Dodatak, upravo sam uspio pročačkati na inernetu da se radi o društvu s ograničenom odgovornošću registriranoj u Zadru za obavljanje * Izdavačka djelatnost * Umnožavanje računalnih zapisa * Računalne i srodne djelatnosti * Istraživanje i eksperimentalni razvoj u društvenim i humanističkim znanostima * Istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja * Kupnja i prodaja robe * Trgovačko posredovanje na domaćem i inozemnom tržištu * Djelatnost organizacije za mirenje * Djelatnost arbitražne ustanove
  5. Poštovani, Ponuđen mi je predugovor za kupnju moje nekretnine, pa me zanima ako bi mi mogli pojasniti 2 članka iz istog koja mi nisu jasna: Članak 12. Prodavatelj se obvezuje založiti Nekretninu u korist poslovne banke Kupca koja će nakon upisa tog zaloga u zemljišne knjige, isplatiti izravno Prodavatelju dio kupoprodajne cijene sukladno članku 3. ovog predugovora. Članak 13. Svi sporovi koji proizađu iz ovog predugovora ili s njim u vezi, uključujući i sporove koji se odnose na pitanja njegovog valjanog nastanka, izmjene, povrede ili prestanka, kao i na pravne učinke koji iz toga proistječu, riješit će se arbitražom Arbitražnog sudišta ----------------, sukladno njegovim pravilima o ustroju i radu, objavljenima na: www...hr, važećim u trenutku podnošenja tužbe. Nikad nisam čuo za navedeni sud pa me zanima da li je nesto legitimno u pitanju ili ne, i dali članak 12 znači da se banka kupca koji ide preko APN-a prvo upisuje u zk stana pa mi onda tek isplačuje sredstva i koji je rok za to?. Puno hvala na vremenu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija