Jump to content

Zahtjev za rad kod kuće / na daljinu radi bolesti


coffe

Preporučene objave

Molim informaciju može li se ishoditi odluka o radu od kuće/na daljinu preko zavoda (mirovinskog, hzzo ili slično) koju poslodavac ne bi mogao odbiti?

Naime, imam nekoliko  raznih trajnih i kroničnih dijagnoza od kojih svaka pojedinačno nije strašna ali zajedno se događa da ima dana kada mi je jako teško doći na posao odnosno samo spremanje i odlazak u ured traje i traje, te sam fizički boravak u uredu mi je naporan i težak. Početkom ove godine mi je izvađen tumor crijeva te zbog prevencije karcinoma trebam prakticirati poseban režim prehrane sa 5 obroka koji se sastoje uglavnom od svježe pripremljene hrane koja baš i ne može stajati po 10 sati u uredu niti mogu nositi npr jušnatu kašicu ili slično na posao. Također i zbog problema sa stolicom, boravak u uredu znade biti problem. Također mi je dijanosticiran manji tumor hipofize radi čega sam na terapiji od koje mi je ujutro prilično mučno i maglovito pa se usporeno spremam i stoga često kasnim na posao. Obzirom da sam sama i nema me tko uzdržavati, odlazak u mirovinu ili nešto takvo nije opcija, a k tome imam dobar posao koji volim i mogu raditi bez obzira na sve navedeno,  i u potpunosti mogu raditi online.

Specijalistica fizikalne terapije i kirurg te dijabetolog su izdali u okvirima svojih ovlasti preporuke koje idu u smjeru rada od kuće. Međutim, politika nezamjeranja koja se provodi u instituciji gdje radim je dovela do toga da se na jedvite jade odobrio 1 dan za rad od kuće a i to samo kratkoročno te je za očekivati da će to uskoro ukinuti odnosno ako uputim zahjtev poslodavcu za barem 3 dana tjedno i/ili klizno radno vrijeme da će to odbiti, a osobito ne želim dostavljati na uvid medicinsku dokumentaciju jer će se širiti priče.

Stoga molim informaciju mogu li negdje ishoditi službenu potvrdu/oduku ili neko rješenje o pravu na rad od kuće dok npr traje liječenje / uzimam lijekove a koje onda poslodavac ne bi mogao odbiti ?

Isprike na malo dužem postu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija