Jump to content

HZMO - naknada zbog tjelesnog oštećenja i inkluzivni dodatak


monstercro

Preporučene objave

Pozdrav svima! Bolujem od sistemskog eritemskog lupusa i nedavno sam podnio zahtjev za beneficiranim radnim stažom. U sklopu sistemskog eritemskog lupusa, imam Raynaudov sindrom što je tjelesno oštećenje. U HZMO-u može se predati i zahtjev za naknadu zbog tjelesnog oštećenja, ali naknadu dobivaju samo oni koji su tjelesno oštećenje dobili kao posljedicu ozljede na radu ili profesionalne bolesti. Svejedno, u zahtjevu -https://www.mirovinsko.hr/UserDocsImages/tiskanice/Tiskanica_br_1_3.pdf?vel=97660- nude na drugoj stranici mogućnost označavanja samo bolest kao uzrok tjelesnog oštećenja. S obzirom na to da moje tjelesno oštećenje nije nastupilo kao posljedica ozljede na radu ili profesionalne bolesti (već je rezultat autoimune bolesti), zanima me ima li smisla podnositi zahtjev ili je automatski osuđeno na to da mi neće uspjeti.

Što se tiče inkluzivnog dodatka, ima li smisla uopće se pokušati upustiti u to ako nemam nikakvih poteškoća u svakodnevnom životu (iako pijem terapiju), a trenutno jedina stvar koja me muči su ruke?

uređeno: od monstercro
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija