Jump to content

Pisana obrana ili sud?


Snowflake11

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Potreban mi je savjet u vezi situacije u kojoj se nalazim. Prije nekog vremena došlo je do prometne nesreće, krivnja je isključivo moja - oduzimanje prednosti. (Moguće je da je i drugi auto imao brzinu, no to nije bitno). To mi je bila prva vožnja u tom gradu i na tom raskrižju kojeg ne poznajem - i drugi vozač i ja smo imali zeleno. Napominjem da mi je to bio prvi i jedini prekršaj, te nakon toga nije bilo novih prekršaja.
Po savjetu jednog pravnika da se samo žalim kad stigne kazna, s ciljem smanjivanja kazne (ideja je bila - student, bez prihoda, udaljeno mjesto stanovanja), na dobivanje kazne (novac + određeno vrijeme bez vozačke) poslan je prigovor. Sad je došao poziv za ročište. S obzirom na to da je sve to potrajalo, faks je završen, sada radim, a sud mi više nije udaljen (kojih 10-15 kilometara), jedini problem možda bi bio dobivanje godišnjeg s posla. Planiram ionako priznati krivnju, ali tražiti smanjenje kazne (makar mi se čini da nemam opravdane “razloge”, iako su tu i drugi financijski izdaci poput gradnje nekretnine, radim kao zamjena još kratko vrijeme i sl.). 
Je li bolje pokušati otići osobno na sud, pokušati s odgodom ili pisati pisanu obranu? Isti onaj pravnik rekao je da se mogu pisano braniti, no to je bilo još tijekom fakulteta pa sada nemam baš opravdani razlog kao udaljenost i cijena puta do suda. Najradije bih pisanu obranu, no ne znam kako će sud gledati na to s obzirom na to da sam relativno blizu sudu. 
Kako to inače izgleda, tko je sve prisutan?
Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš poslati pisanu obranu, nije to ništa neuobičajeno.

Nije sud neki bauk i u principu je bolje otići da sutkinja/sudac vidi da si normalan, ali ako se ne snalaziš u usmenom izražavanju, bolje je napisati obranu i poslati ju, pogotovo kad priznaješ prekršaj i žališ se samo na visinu kazne.

Uglavnom, kako god da se odlučiš, bit će ok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija