Jump to content

Otpadne vode


Mama45

Preporučene objave

Poštovani, imam problem sa susjedom radi šahte kojom idu otpadne vode. Dakle naša dva dvorišta dijeli zid, s moje strane je šahta za kišnicu s njene strane isto, s tim da te dvije šahte spaja cijev i onda ta voda iz njene šahte odlazi dalje. Problem je što imam pse koji znaju učinit nuždu i to mi operemo te ta voda odlazi tim putem kroz njeno dvorište. Nedavno je cijev moje šahte zabetonirala te je prilikom velike kiše došlo do poplave te smo morali razbiti taj beton. Pitanje da li smijemo koristiti tu šahtu? Pod čijom je to nadležnosti. Kome se obratit. Naravno spremni smo napravit preinake na šahti kako bi spriječili eventualne mirise vode koja dolazi iz naše šahte. Hvala. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvonja je u nadležnosti lokalne tvrtke za odvodnju, pa ćete prema njenim uputam izvesti propisno okno za odvodnju oborinskih voda s vaše parcele. Nastojte da vam odobre zasebno okno s obzirom da vam služi ne samo kao odvonja oborinskih voda nego i voda nastalih ispiranjem dvorišta nakon nužde vaših pasa(?).

Pouzdano znam da psi obavljaju nuždu u blizini svojih staništa ukoliko nemaju priliku obaviti je negdje drugdje - zašto ne pokupite i bacite u smeće nego ispirete njihove produkte?

Vjerujem da postoji odgovarajuće tehničko rješenje bez korištenja susjednog odvodnog okna, niste naveli kuda dalje ide odvodnja iz njenog šahta - pretpotstavljam u kanal oborinske kanalizacije na javnoj površini (najčešće u trupu ceste), pa ćete i vi trebati spojiti odvodnju s vaše parcele na isti način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da se pokupi al uvijek ostane dio, iako znamo i sanitarom il domestosom proć opet se čuje. Odvodnja s parcele nije jednostavna pošto je ovo sjeverna strana zgrade a cesta je naravno na južnoj strani icijev ide ispod zgrade, gradnja je starija tako da se provlačilo cijevi kako je kome bilo zgodnije, a zgrada je nadograđivana. Kupus jednom riječi. Ovo je vjerojatno bio nekakav zajednički dogovor. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija