Jump to content

Podjela kuće stečena u braku na jednog bračnog.


BeeWee

Preporučene objave

Lp ekipa, ispričavam se na dužem postu....Ima koliko toliko stabilan brak sa jednim djetetom i drugim na putu. Ne planiram se razvesti niti sl. Funkcioniramo nekad dobro nekad loše kao i svaka obitelj.

Imao bih par pitanja samo za osobe koje točno znaju o čemu pričaju. Kući sam sagradio od vlastitih novaca (150K+ eura) u bračnoj zajednici  i znam kako to funkcionira pred sudom (1/2) bez obzira na ni cent ulažen sa supruzine strane. Zbog roditelja supruge sve češće se dovodi u pitanje moje vlasništvo 1/1 koje čak ni supruga ne opovrgava ali zakon je zakon i svašta se promijeni kad dođe vrag po svoje.

Živimo dvije godine u toj kući. Nema uporabnu, nije ucrtana, na katastru se vodi kao dvorište iako na osobnoj sve regularno piše sa kućnim brojem.

Plac je dobiven darovnicom 2015. godine prije braka (brak 2020. god.) 

Kako i na koji način da kuću (nema uporabnu dozvolu jer nije stiropor stavljen što je uvjet za dozvolu) te još nije ni ucrtana, stavim na svoje ime ili darujem svojim roditeljima da izbjegnem dodatne troškove, a oni meni vrate isto darovnicom (jer tu bračni drug nema prava na nekretninu koja je darovana) bez da supruga ima pravo zatražiti pravo na isto ili opovrgnuće darovnice koju je moguće napraviti u roku pet godina.

Da skratim...kako da kuća bude legalno moja 1/1 na bilo koji način da je nitko ne može osporiti ni poništiti. Ni sud, ni odvjetnik ni nitko. Sve sa njenim potpisom. Kakav primjer ugovora mi treba? Dioba nekretnine? Kako i gdje početi.

Kao što rekoh trenutno imam sretan brak ali nešto me guši, a sa njom ne mogu protiv njenih koji su "prevrtljivi", a supruga podležna jer je neiskvarena i osjećam se da sam na drugom mjestu koje bi ovom situacijom zapušio usta njenima i smirio strasti, a s tim i njoj izbio bilo kakvu glupost iz glave.

Ps..stvarno je teško uopće pričati o ovome ali godinama sam riskirao život za tu kuću, svaku minutu, sat, dan da bi je pustio u slučaju treće sile. Djeca nisu problem,niti bi oko toga pravio problem, s njim sam 20 sati dnevno i ajmo njih izbaciti iz teme.

Hvala svima.

uređeno: od BeeWee
Ispravak pravopisne greške.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija