Jump to content

Miran89

Korisnik
  • Broj objava

    682
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    24

Sve što je Miran89 objavio

  1. Kako firma posluje je nebitno kod podjele vlasništva.
  2. Super, taj dio mi je jasan. Nije mi jasno kakvu isplatu za vrijeme bolovanja tražite.
  3. Stan ostaje i dalje na sinu. Vlasništvo se ne mijenja jer se je neko uselio u stan. Porez na nekretnine još nije uveden, ne zna se ništa tako da ništa nije moguće komentirat.
  4. Ako je PDV plaćen u vani onda nema plaćanja PDV-a kod nas. Ako nije plaćen, onda plaćate upravnu pristojbu na stjecanje auta.
  5. Jeste raskinuli ugovor? Jeste platili kaparu? Ako jeste platili kaparu, kako ste regulirali odustajanje od posla (prodavatelj vraća duplu kaparu ili nešto drugo)?
  6. Ne. Samo nemojte sklapat ugovor o najmu s cijenom najma od 0€ i sve je ok. Na policiju idete sa sinom i vlasničkim listom od stana da se prijavite. Sama prijava prebivališta ili boravišta ne povlači sa sobom obvezu plaćanja poreza na dohodak od najma.
  7. Obavezno prije kupnje tražiti uskladu gruntovnice i katastara.
  8. Na stranici Fine piše da je riječ o obrtu tako da probajte u nadležnom uredu za gospodarstvo
  9. Bit će u bazi firmi te dvije institucije što je uvjet da bi mogli dobiti prijavu na mirovinsko i zdravstveno. Firma će biti spremna za rad, ali ne možete početi s radom dok ne dobijete radnu dozvolu.
  10. Druga varijanta je brža, ali nećete dobiti radnu dozvolu automatski nego ćete je morati tražiti po redovnoj proceduri. Ne možete sve odraditi na jednom mjestu. Morat ćete u poreznu, mirovinsko i zdravstveno registrirati firmu. Preko sustava start se može obaviti registracija u svim tijelima nadležne uprave, ali ćete morati sklopiti ugovor s računovodstvom kojeg ćete morati donijeti na sastanak s poreznom i ugovorom o najmu prostora u kojem će se nalaziti sjedište firme. Firma će biti registrirana u tom slučaju na HZZO/HZMO tako će biti dovoljno samo poslati prijavu radnika da se to provede kroz sustav i da krene s radom.
  11. Ne može država odgovarati za djelovanja određenih osoba. Jesu u tih 10 godina slali opomene da platite dug?
  12. Glupost. Stanovi koji su opterećni hipotekom se bez većih problema mogu prodati. Kad se nađe kupac, brat treba dobiti od kreditora pismo namjere. Pismo namjere je dokument na kojem piše koliko još duga ima po kreditu i na koji račun kupac treba uplatiti novac da se zatvori taj kredit. U tom dokumentu piše da se banka obvezuje izdati brisovno očitovanje po zaprimanju uplate tako da kupac može izbrisati teret od bivšeg vlasnika.
  13. Javite se računovodstvu ili računovodstvenom servisu koji vodi knjige da vam izda te obračunske liste.
  14. To se trebalo riješiti ugovorom. Tabularna ne služi tome.
  15. Preko vas ne moze, samo ako se ponovo zaposli i da/dobije otkaz.
  16. Samo bracni i izvanbracni drugovi se mogu zdravstveno osigurat preko partnera. Na temelju djece se ne mozete osigurati. Kad se zaposlite i kad vas odjave u firmi imate rok 30 dana da se javite na hzzo i opet se morate javljati svakih 90 dana.
  17. Objasnio sam kakve su porezne obveze pa si izracunajte isplati li vam se i dalje.
  18. Grad ce se uknjiziti u idealnom omjeru, nije moguce da se uknjizi samo na svojih 100 m2 i to ide bez problema.
  19. Odustanite od te ideje, nije isplativo. Samo cete upast u sustav PDV-a i jos vise necete bit pausalac nego dohodas ako nastavite forsirat tu ideju.
  20. To se odavno ne koristi. Sve dionice koje imate su uknjižene na računu pri SKDD-u i tamo trebate tražiti stanje dionica.
  21. Ništa od ovog tu nabrojanog se ne može provesti kao prihod obrta. Zna se šta je prihod obrta, a preprodaja nekretnina koje nikad nisu bile vlasništvo obrta neće proći pod prihod obrta.
  22. Da ga platite ili da se dogovorite s poreznom o plaćanju na rate ne možete tek tako proglasiti stečaj, prvo račun mora biti blokiran 120 dana da bi uopće mogli podnijeti prijedlog.
  23. Nećete je dobiti kad imate tako odstupanje od projekta. Čekajte novi krug legalizacije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija