Jump to content

Zaštita potrošača


Kankoran

Preporučene objave

Uređaj pod garancijom zaprimljen je od strane prodavača, koji je isti trebao dostaviti ovlaštenom serviseru/uvozniku.

Nakon 28 dana uzaludnog čekanja na povratnu informaciju servisnog statusa i s obzirom da dijagnostika ispravnosti ne bi trebala trajati duže od 10 minuta, obratio sam se proizvođaču kako bih ga obavijestio o lošoj praksi servisa/uvoznika.

Proizvođač je intervenirao te se događa sljedeće:

30 dana od prodavačevog preuzimanja neispravnog uređaja na servis dobijam poziv prodavača s informacijom kako je ustanovljeno da je uređaj neispravam te dođem u poslovnicu po novi. Dolazim u poslovnicu gdje mi se daju dvije opcije:

1. zamjena za bilo koji artikl u istoj vrijednosti uređaja ili skuplji uz nadoplatu - u poslovnici nisam našao niti jedan uređaj iste namjene

2. povrat novca, uz predočenje računa i SLIP-a kreditne kartice - SLIP nisam imao

U međuvremenu dobijam formalni odgovor uvoznika/servisera kako prodavač sporni uređaj nije nikada niti poslao na servis.

Od prodavača sam u više navrata pismenim putem tražio informaciju jesu li uređaj slali na ovlašteni servis, ali njihov odgovor nije bio vezan za postavljeno pitanje, već su mi dana ista uputstva kao i ranije (točka 1. i 2.)

S obzirom na činjenicu da prodavač nikada nije predao uređaj ovlaštenom servisu, već je svjesno odugovlačio sa zamjenom proizvoda, te da prilikom zamjene proizvoda nemam opciju dobiti isti model (ili nasljednik) spornog uređaja, da za povrat novca prodavač traži i SLIP, na jednostavno pitanje da li je proizvod poslan na servis ne daje odgovor, postoji li osnova za tužbu (ukoliko je došlo do povrede zakona,  molio bih info kojeg odvjetnika bih trebao angažirati (koja grana prava)), odnosno ima li smisla obraćati se državnim institucijama?

Unaprijed hvala,

 

Lp,

 

Kankoran

uređeno: od Kankoran
sramim se reći :)
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Kankoran je promijenio naziv u Zaštita potrošača
  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija