Jump to content

Nelegalni priključak na vodni i kanalizacijski sustav


ivom

Preporučene objave

Poštovanje!

Nedavno sam kupio kuću i zamolio vlasnika da se odjavi sa komunalnih naknada kako bih se ja na temelju kupoprodajnog ugovora prijavio kao novi obveznik plaćanja.Sve učinio osim vode i objasnio da u dvorištu susjeda preko puta/i to je bila njegova kuća koju je takoder prodao/se nalazi glavni sat a u mom dvorištu u šahtu se nalazi kontrolni sat te da svaki mjesec očitam kontrolni sat i novce dam susjedu.Nasao sam se u ogromnom problemu i nije mi jasno što učiniti.Planiram otići u vodovod prijaviti priključak ali se bojim da će mi iskljuciti vodu zbog nelegalnog korištenja.Ista je situacija i sa kanalizacijom,ima priključak a nigdje nikakvih papira.Obavio sam razgovor sa prodavcem i mrtvo hladno mi kaže da ostavim činjenično stanje.Sva sreća pa susjed preko puta za sada ne reagira i razuman je.Što da učinim da legaliziram priključke i sat postavim u svoje dvorište.Hvala svima na komentarima i prijedlozima!lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, ivom je napisao:

Što da učinim da legaliziram priključke i sat postavim u svoje dvorište

Ništa u vlastitoj režiji - nema se tu što pametno za predložiti nego da otiđete u nadležnu komunalnu tvrku s obzirom da su samo oni ovlašteni za izvođenje priključaka vodovoda i kanalizacije. Ukoliko ste kupili zakonitu kuću, ponesite sa sobom dokaz njene zakonitosti i ne morate se bojati da će vam obustaviti priključak vode, eventualno ćete trebati doplatiti novo rješenje priključka ili novi glavni sat. Isto se odnosi i na priključak kanalizacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija