Jump to content

e-dražba - FINA - pravila


antonio_ZG

Preporučene objave

Osoba "A" i Osoba "B" su u vlasništvu nekretnine (stana) svaki po 1/2. Pošto se nemogu dogovorit oko isplate jedan drugome stan ide na sudsku prodaju putem e-dražbe. Da li Osoba "A" kao vlasnik 1/2 može sudjelovati na dražbi te da li ako Osoba "A" ponudi najbolju cijenu mora uplatiti čitav iznos ili samo 1/2 iznosa s kojom će bit isplaćena Osoba "B". Znaći naprimjer: Stan je procjenjen na 290 000 €, Osoba "A" licitira i dobije za 300 000 €. Da li Osoba "A" uplačuje (mora imat) svih 300 000 € koje će uplatit na račun FINE ili samo 150 000 € s kojim će bit isplaćena Osoba "B".
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Ukoliko stan ide na prodaju putem e-dražbe morate biti spremni da će možda neko se zainteresirati drugi za nekretninu te dići cijenu veću od očekivane te možda izgubite nekretninu ( napomena samo 😞). Svi mogu sudjelovati u dražbi. Mora uplatiti cijeli iznos, prvo se uplaćuje jamčevina, nakon toga se kreće u dražbu i poslije dražbe ukoliko ste dali najveću ponudu dobivate rješenje i u cijeni se snižava za uplaćenu jamčevinu, te dobivate krajnji ostatak koji morate platiti u određenom roku (mislim 15 dana). Rezime svega je da osoba A mora imati svih 300.000 eura i da nakon prodaje će dobiti nakon postupka između A i B 150.000 eura. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija