Jump to content

Odvjetnik ne izvršava svoje obaveze


CroHelp23

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Nedavno smo angažirali odvjetnika da nas zastupa u pravnim pitanjima vezanim za socijalnu službu i da vodi jedan pravni predmet u naše ime. U početku smo očekivali da će sve biti odrađeno profesionalno, no kako vrijeme prolazi, postaje sve teže stupiti u kontakt s njim. Gotovo nikada se ne javlja na telefon, a ako i odgovori, to je tek nakon nekoliko dana. Također, osobe uključene u predmet često se žale da ga ne mogu dobiti, a ni nama ne odgovara redovito. Ponekad samo pošalje neki dopis, bez daljnjeg angažmana, i sve se odugovlači.

Kada ga upitamo za status ili dostavimo neke informacije o predmetu koje su nam javili iz soc.službe ili od osoba u predmetu, često odgovara na način koji je neprofesionalan, napet i arogantan (donosi neke krive zakljucke, kaže nam: "što cu vam ja onda, vidim da vi to sami preuzimate"... ili tipa "meni se cini da vi mene ne trebate"), kao da umanjuje naše znanje i zabrinutost, a svako malo moramo sami nešto odraditi jer se je javlja pa zovu nas.
Uplatili smo određeni iznos za uslugu, a s obzirom na dosadašnji tijek suradnje, smatram da bi, ako ne može ispuniti svoje obveze, trebalo raskinuti suradnju i tražiti povrat dijela uplaćenih sredstava.

Ima li smisla prijaviti takvog odvjetnika Hrvatskoj odvjetničkoj komori?
Unaprijed hvala na savjetima!

uređeno: od CroHelp23
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija