Jump to content

otkaz ugovor o radu na određeno vrijeme


modan

Preporučene objave

Trebam savjet! Sa poslodavcem sam sklopio ugovor o radu na određeno vrijeme (do 31. ožujka 2008. godine). O 1. siječnja 2008. mogu početi raditi u državnoj firmi. Trebam otkazati ugovor. Kod ovog poslodavca imam 21 mjesec staža i to mi je ujedno i ukupni staž. Zaposlen sam kao bilježnički vježbenik. Kakav otkaz mogu dati, redovni ili izvanredni. Čuo sam da kod pripravnika niti nema otkaznog roka, da li je to istina. Da li me šef može zezati zbog povećanog obima poslova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete sa sadašnjim poslodavcem sklopiti sporazum o prestanku radnog odnosa u kojem ćete utvrditi dan prestanka radnog odnosa (može biti bilo koji dan koji dogovorite).

Ukoliko dajete otkaz (jednostrana izjava u pisanom obliku), na vas se primjenjuju odredbe o otkaznim rokovima sukladno Zakonu o radu (otkazni rok kad radnik otkazuje ugovor o radu ne može biti duži od 30 dana).

U svakom slučaju dobro je pogledati Zakon o radu (NN 137/04), koj ije vrlo eksplicitan po tom pitanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Ali imam dodatno pitanje. Sporazumi raskid ugovora o radu najvjerojatnije ne dolazi u obzir. Upućujete me na redoviti otkaz, ali što je s čl. 116. "Ugovor o radu sklopljen na određeno vrijeme može se redovito otkazati samo ako je takva mogućnost otkazivanja predviđena ugovorom " - a nije. Mogu li otkazati izvanrednim otkazom, a da pri tome opravdani razlog za izvanredno otkazivanje bude ponuda ugovora na neodređeno vrijeme, veća plaća i td.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija