Jump to content

Osiguranje odbilo PTSP priznati kao invaliditet


nelaa

Preporučene objave

Lijepo molim nekog tko bi mogao odgovoriti...ima li smisla i nade pokrenuti daljnji postupak radi ostvarivanja odštete...

Radilo se o ozljedi na radu, po smrt opasnoj, prerezanim vratnim žilama. Ljrečnici su uspjeli "pokrpati" žile i tkivo, no ostale su posljedice na psihi, koje su se manifestirale kroz razne psihičke smetnje...liječenje je trajalo gotovo godinu dana uz antidepresive i druge lijekove (hipnotike...)

Dok su antidepresivi djelovali, bilo je u redu, no poramećaji koji se mogu svesti pod nazivnik PTSP, se ponovo javljaju.

Osiguranju je po završetku liječenja, u prvom navratu, podnjet zahtjev za odštetu...po policama ,

kolektivnog osiguranja radnika i odgovornosti prema šteti( osiguranje tvrdi da se radi o šteti prema trećim osobama) ...

Mogu shvatiti da se iz te police ne može naplatiti odšteta za radnika, no iz police kolektivnog osiguranja mislim da bi mogla, ta nije li PTSP indikacija za mirovinu , a ne tek za odštetu...pretrpljeni strah, liječenje, komplikacije liječenja, naruženje....?

Rado bi uzeli odvjetnika i sredili osiguravajuću kuću i poduzeće koje se nije ni udostojilo pogledati radnika gotovo na samrti, no, svakako se bojimo da ne izvučemo tanji kraj...

Hvala na odgovoru i strpljenju koje će pravnici uložiti u odgovor.

Pa, pa... :-):-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iz police kolektivnog osiguranja nije moguće dobiti odštetu za duševne boli, pretprljeni strah. Takve police u pravilu imaju samo osigurane svote za trajni invaliditet prema tablicama invalidnosti, u kojima PTSP nije naveden.

Jedina polica iz koje biste se eventualno mogli naplatiti je osiguranje od odgovornosti poslodavca prema djelatnicima. Minimalni limit pokrića u RH za takve police je 25.000,00 EUR a može biti i veći ako poslodavac plati doplatak za povećano pokriće.

Provjerite da li poslodavac ima takvu policu.

U svkaom slučaju, ako radnik nije kriv za svoju ozljedu na radu jer je poštivao sva pravila zaštite, tada ima mogućnost tužiti poslodavca za odštetu. U ovom slučaju svakako vam treba odvjetnik koji će uvidom u cjeli slučaj znati da li imate osnova za tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm,dragi, pretpostavljam da ste mi nastojali "spustiti" kako se radi o muljaži te da smo ja i moj suprug dio tog "nepravednog i lažljivog svijeta". Kako mi se čini, da se u Vašem slučaju radi o mlađoj osobi, dopustite savjet...ne raspredajte i ne optužujte ljude, pa čak i tako prikriveno, za nešto o čemu neznate dovoljno.

 

Pročitajte nešto o pramečajima PTSP, pa zamislite sebe u takvoj situaciji... nisam baš ljubitelj :propovjeda: imam dosta životnog iskustva ! :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija