Jump to content

Izvanredni otkaz


pjerina

Preporučene objave

Molim Vas savjet vezan za slejdeću situaciju:

Zbog nesuglasica s poslodavcom koje su kulminirale 13.05.

kada je napao klijenta i mene (njegova obitelj mi se ispričava jer da boluje od PTSP-a a neće da se liječi)nakon čega sam ja napustila radno mjesto zbog agresivnog ponašanja poslodavca, nakon čega je stranka zvala policiju.

Izvanredni otkaz predala sam preporučeno s povratnicom dana 27.05. temeljen na agresivnom ponašanju poslodavca.

U međuvremenu njegova kćer inače također djelatnica u firmi me zove natrag na posao što ja odbijam jer ne želim da mi se takva scena više ponovi u životu, kao i još niz kršenja radnih prava poput neplaćenih prekovremenih sati, isplata dijela plaće na crno, a zbog čega mi je žao što nisam odmah reagirala.

Dakle ja otkaz šaljem 27.05., da bi 28.05. dobila izvanredni otkaz od poslodavca (koji je on također meni poslao kad i ja njemu 27.05.) u kojem kao obrazloženje stoji moje naprasno napuštanje radnog mjesta i što do 27.05.nisam opravdala svoj nedolazak na posao.

Osim mene otkaz je sutradan dala i kolegica koja je prisustvovala drugom dijelu njegovog urlikanja i agresije u popodnevnim satima na radnom mjestu i također je kao i ja od straha da se ne ponovi slična situacija a i zbog straha dala otkaz također 27.05.

Znam da sam napravila grešku što nisam otvorila bolovanje zbog pretrpljenih dušvnih boli, ali u tom trenutku htjela sam se od gada što dalje maknuti.

Ono što me zanima je čiji je sad trenutno otkaz na snazi?

To me zanima zbog ostvarivanja prava na novčanu naknadu za nezaposlene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znam, samo ja o otkazu nisam ni razmišaljala dok on nije počeo nenadano divljat, već o eventualnom premještaju na drugi posao.Pravo na novčanu nakandu sa zavoda imam i u slučaju izvanrednog otkaza ali samo ako ga ja podnesem poslodavcu zbog njegovog ponašanja o čemu se i radi u mom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja mislim da nije bitno vrijeme već datum. Naime ja sam njemu otkaz poslala 27.05 i tada još nisam znala da ga je on uručio meni, jer sam ja njegov otkaz dobila tj. preuzela s pošte 28.05.Dakle ja sam njemu uručila otkaz prije saznanja o tome da ga je on uputio meni. Ovo i meni sve više počinje sličit na priču o kokoški o jajetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija