Jump to content

Mirovina Hrvi-mup


cagart

Preporučene objave

Danas sam dobio rješenje o akontaciji inv.mirovine na iznos od 2178 Kn, koja će se isplaćivati do konačnog rješenja o mirovini, šta tu meni nije jasno, nije mi jasno da sa 40% Hrvi i omjerom 40/60, općom nesposobnosti, statusom dragovoljca i prevedenim činom u časničkog namjesnika, 29 god.radnog staža akontacija iznosti toliko, mislio sam da je trebala iznositi oko 2600 Kn, jer po nekim izračunima mirovina bi trebala iznositi oko 5300 Kn, tako ispada po svim onim tablicama što sam ovdje našao, a kako je pisalo na nekim prijašnjim postovima obično akontacija iznosi polovinu mirovine.Ima li tko slično iskustvo i kako je na kraju prošao, hvala na odgovorima !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega akontacija nema veze sa konačnom mirovinom, akontaciju ti daju da imaš nekakva primanja a razliku mirovine ćeš dobiti sa konačnim rješenjem. Sa tim omjerom koji si naveo i općom 40% -60% dragovoljac i čin časničkog namjesnika mirovina bi ti bila oko 4800 i još par kuna . Kada dobiješ konačno rješenje napiši . oko 3380 ćeš dobiti po zakonu o braniteljima a oko 1400 civilni dio, to zbrojiš i to je to.

Pozdrav Maks

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cagart je napisao:

Hvala na odgovoru, ipak neznam na kojoj si tablici radio izračun, ja sam na najnovijoj esadovoj i kad se unesu svi podaci (zadnjih 10 godina plaće,omjer rat/mir, čin......) izlazi vojni dio 3185,00 Kn, civilni dio 2076,00 Kn, ukupno 5261,00 Kn.

 

Ja ti računam po svome, ali kada dobiješ rješenje napiši da vidimo kako idu izračuni, kolegi sam računao i dobio je 80 kuna više. Ni sam više u ništa nisam siguran, ali napiši pa da vidim.

Maks

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija