Jump to content

povreda privatnosti


njonjek

Preporučene objave

Bez dokaza da ga ima (pri tom mislim na konkretan ispis u njegovom posjedu) teško ćete moći bilo što.

 

Sve da i ima ispis, prije će stradati onaj tko mu ga je dao, nego on:

 

Neovlašteno otkrivanje profesionalne tajne

 

Članak 132.

 

(1) Odvjetnik, branitelj, javni bilježnik, doktor medicine, doktor stomatologije, primalja ili drugi zdravstveni djelatnik, psiholog, djelatnik ustanove socijalne skrbi, vjerski ispovjednik ili druga osoba koja neovlašteno otkrije tajnu koju je saznala u obavljanju svoga zvanja,

 

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

 

(2) Nema kaznenog djela iz stavka 1. ovoga članka ako je otkrivanje tajne počinjeno u općem interesu ili interesu druge osobe koji je pretežniji od interesa čuvanja tajne.

 

(3) Kazneni postupak za kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka pokreće se povodom prijedloga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njonjek, da li ste nešto riješili?

Naime, i sama sam imala sličnu situaciju: bivši je neovlašteno došao do ispisa po mom službenom mobitelu (usluga ugovorena je kod T-coma) i stvarao mi probleme.

Ja sam vidjela ispis jer mi ga je pokazao, a ujedno pouzdano znam i na koji način je došao do istog. Ja konkretno nemam fizički dokaz (ispis) ali ima dosta ljudi kojima je rekao s kime i koliko učestalo sam komunicirala i koji mogu o tome svjedočiti.

Da li se T-com obavezuje na čuvanje poslovne tajne? Moja privatnost je narušena jer je on došao do ispisa neovlašteno, obavljajući svoj redovni posao.

Htjela bih nešto poduzeti pa me zanima da li ste vi nešto riješili.

 

Voljela bih pročitati i mišljenje Utjerivacazakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Njonjek se obratio policiji i T-comu.Policija je obecala detaljnu istragu i u T-comu a i kod "gospodina" a T-com je od Njonjeka zatrazio podatke o broju znaci PIN i PUK te preslik dokumenata da budu sigurni da je Njonjek vlasnik broja.Dopisom su se obavezali da ce tocno utvrditi tko je radio ispis jer da oni to navodno lako utvrde posto nikome nije dozvoljen pristup podatcima koji su tajni.Unaprijed su se ispricali ukoliko je doslo do neovlastenog upada u tajne podatke sto ce oni navodno utvrditi lako.

Osim toga nasa tajna obiteljska istraga medu T-com zaposlenicima urodila je povratnom informacijom da je prije dva tjedna u T-Comu bila sjeca glava (oko4-5) iz istog razloga...Ostali su bez radnog mjesta...

Toliko o tajnosti podataka u T-comu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

T-com je odgovorio Njonjeku da su utvrdili neovlasteni upad u tajnost podataka i da su vec poduzeli sankcije no tko je to ucinio nisu naznacili.Sad Njonjek ima dokaz za policiju koja takoder provodi istragu a sve ce biti dobra podloga za privatnu tuzbu.Eto forumovci T-com moze utvrditi,priznati,

sankcionirati...naravno i izvinuti se korisniku s nadom da ovaj incident nece poljuljati povjerenje...A ne nece???!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

policija pokrenula isragu o tome tko i zasto je neovlasteno nacinio ispis...Izgleda da je pravna drzava profunkcionirala iako mnogi u to ne vjeruju...Iskreno i ja se cudim iako mi je drago zbog mog Njonjeka jer ona je sad hrabrija u borbi za sebe i svoju bebu.

Ovo neka bude poticaj i neodlucnim zenama da treba biti hrabar i uporan jer bezveznjaci se hrane necijom neodlucnoscu i kukaviclukom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija