Jump to content

Predbilježba molim pomoć


Defacto

Preporučene objave

Otac je prije godinu dana digao kredit sa rokom otplate na 20 godina i banka je upisala fiduciju na stan u njegovom vlasništvu. Sada je sinu navedeni stan darovao putem ugovora o darovanju.

Ako pišem zahtjev za predbilježbu dali je ovo zadovoljavajuće ( znam da prije ovoga trebam naglasiti kojem sudu, priloge itd…. ali ovaj dio mi nije jasan ):

 

P R I J E D L O G

radi predbilježbe prava vlasništva

 

Predlagatelj je Ugovorom o darovanju zaključenim …………..ovjeren po Javnom bilježniku ……………………….., te aneksom ugovora o darovanju zaključenim ………………………………………………………………. dobila u vlasništvo etažnu jedinicu oznake „S1”, je stan, ……………………….. upisana u zk. ul. …………….. poduložak ………………………………………. Darovane nekretnine predlagatelju su darovane od oca …………………………...

 

Dokaz: ………………………………………………….

 

Na navedenim nekretninama zabilježen je prijenos prava vlasništva sa ………………………………………………. ………… u korist predlagatelja Banke ………………….. BANKA D.D. ……………………… radi osiguranja novčane tražbine ………………………….. iz Ugovora o kreditu sa Sporazumom o osiguranju novčane tražbine prijenosom prava …………………..

 

Dokaz: ……………………………………..

 

 

 

Predlagatelj zbog navedenog Naslovljenom sudu

 

p r e d l a ž e

 

da sud donese rješenje kojim će se predlagatelj predbilježiti te nakon isteka kredita tj. brisanja ( prijenosa ) uknjižbe prava vlasništva upisanog u korist ………… banka d.d , radi osiguranja naplate tražbina upisati za cijelo vlasnikom navedenih nekretnina.

 

 

Zanima me dali je ova zadnja rečenica dobra, i dali će sud upisati predbilježbu te nakon isteka kredita, upisati predlagatelja vlasnikom darovanih mu nekretnina? Pošto ima još 19 godina plaćanja kredita, dali postoji kakav vremenski rok zastare predbilježbe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija