Jump to content

CSS-nepravilno


vjerujem

Preporučene objave

Dana xx, prema prijedlogu CSS,nakon razrjesavanja duznosti prijasnjeg skrbnika, postajem pravomocni skrbnik svoje sticenice, koja spada u krug moje obitelji,te zaprimim odredjenu dokumentaciju glede iste.

 

No, primjetim da vazni i jako bitni dokumenti(glede imovine i bankarskih racuna svoje sticenice) nisu mi dostavljeni, te odmah preporuceno sa povratnicom i na znaje ravnatelja CSS zatrazim od pravnika CSS da mi se isti dostave, kako bi mogao zastiti interese svoje sticenice i provjeriti da li je prijasnji skrbnik, zajedno sa CSS, uredno postupio sa njezinom imovinom i prihodom.(cvrsto, ali bas cvrsto, sumnjam da nije-nisu..)

 

Posto za poduzimanje vaznih mjera glede sticenika (raspolagati imovinom itd) skrbniku je potrebno prethodno odobrenje CSS, isti bi trebao imati u arhivu sva rjesenja o svim poduzetim mjerama bivseg skrbnika, zar ne? I imam li ja, novi skrbnik, zaista zakonsko parvo zatraziti navedena rjesenja i stedne knjizice svoje sticenice od CSS? (ako da, mozete mi molim Vas reci prema kojem cl. kojeg zakona?)

 

 

Pravnik CSS kaze mi da je jako zaokupljen radom, ali da ce mi to dostaviti "iduci" tjedan, medutim tako nije bilo.

ja sam svaki dan u toku tjedna cak osobno zatrazio da mi iste preda, medutim on je uvijek nasao neke isprike i dokumente nisam jos do dan danas dobio.(cekam vec 3 mjeseca).

 

Sad,kako da dalje postupim? Trebam poslati pozurnicu i koji je zakonski rok prema kojem CSS je duzan odgovoriti?

(**da li trebam pitati odvjetnika da mi napise pozurnicu,posto ja ne znam kakva je "pravna" forma iste?***)

 

ukoliko mi CSS ne bue odgovorio, koji je pravni postupak koji slijedi?

Da li mogu ja poslati neku komisiju, na anonimni nacin, da provjeri rad tog nepouzdanog-pravnika?

 

hvala Vam najljesa

Jaaaako zabrinuti skrbnik

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trazite kopije Izvjestaja prethodnog skrbnika ili uvid u iste i cijeli predmet.

Napisite Prigovor voditeljici ureda u kojem cete to sve isto tako opisati, predajte ga osobno u urudzbeni i visite im nad glavom, fino i pristojno, dok im ne dosadite pa se prime vaseg predmeta.

Ili dok vama ne dosadi pa zatrazite nadlezno Ministarstvo da im napravi inspekciju po tom predmetu.

U Centru s kojim sam ja imala posla, pravnica koja tamo "radi" je na to mjesto primljena nakon sto je bila dobila otkaz kod jedne javne biljeznice, sto se valjda smatra dobrom preporukom i idealnom karakteristikom za tako odgovorno mjesto u odlucivanju o ljudskim sudbinama. Ne moram vam reci da su predmet zatvorili bez zadnjeg izvjestaja i da na isti cekam vec 9 mjeseci kako bih mogla saznati tocan sastav ostavine u trenutku smrti sticenika-ostavitelja, a koju mi skrbnik ne zeli reci...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak pogledajte Pravilnik o načinu vođenja očevidnika i spisa predmeta osoba pod skrbništvom, načinu popisa i opisa njihove imovine te podnošenja izvješća i polaganja računa skrbnika NN 32/05 jer ima dosta detalja, a jedan od njih bi bio i rok podnošenja izvješća skrbnika polugodišnje do 31. siječnja i 31. srpnja, kao i rok mjesec kasnije, do 28. veljače i 31. kolovoza, službeniku koji obavlja pravne poslove skrbništva da uskladi upise u Upisniku imovine osoba pod skrbništvom sa izvješćem, te ako treba poduzme odgovarajuće mjere...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bok newbie,

i ja mislim da neki inspekcijski nadzor bi dobro dosao...

 

procitao sam "Pravilnik o nacinu vodenja ocevidnika...te polaganja racuna skrbnika", jako intersantan i koristan, kao prvo poslat cu im zahtjev (prema cl.6 vidim da imam pravo na to) da mi se izdaju uvjerenja o podacima upisanim u ocevidnike.

 

posto se tice o osobi mladje dobi lisene poslovne sposobnosti,prema cl.9 nigdje ne vidim da se u glavnu knjigu upise broj predmeta ( a mene upravo to zanima kako bi eventualno poslao inspekcijski nadzor),medutim, prema cl.8, vidim da se broj predmeta upisuje u IMENIK osoba pod skrbnistvom, znaci da ja upitam CSS oba dva uvjerenja? Takodjer cu upitati preslik Upisnika imovine.

 

imam samo jos jedno pitanje: posto je doslo do promjene skrbnistva, da li moja sticenica dobiva NOVI broj predmeta ili se "njezin slucaj" nastavlja po istom broju, te se po tom broju vode svi dodatni upisi?

 

nemam iskustva o skrbnistviu, a i ja sam dosta mlade dobi, tako da se moram malo nauciti kako to "funkcijonira"

 

prema cl 23, CSS je duzan u roku 15 dana od dana stavljanja osobe pod skrbnistvo predati dokumentaciju na upravljanje skrbniju.

kao sto sam vec prethodno rekao, prmjetio sam izostanak odredjene dokumentacije glede moje sticenice, te sam poslao zahtjev da mi se iste dostave ( a nisu jos)stoga mislim da imam pravo se zaliti na neodgovaran rad pravnika CSS, zar ne? Mogu ja predat svou zalbu (ili prigovor)direktno ravnatelju centra?

 

hvala puno puno za pomoc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija