Jump to content

prelaz preko državne granice


rradoznali

Preporučene objave

pitanje,

dobio sam kaznu jer sam prešao granicu u Luci dok sam radio na mjestu gdje se ubacuju vagoni. Zaustavio me policajac i nabio mi 1000kn kazne.

Dobio sam presudu nakon što sam bio na sudu da sam kriv iako na mjestu gdje sam prešao nigdje nema vidljive signalizacije da je to granični prijelaz niti službene osobe koja to nadzire.

u Presudi se stalno pozivaju na čl. 48 stavka 1. točka 3 Zakona o nadzoru drž. granice gdje piše " kaznit će se osoba ako prijeđe ili pokuša prijeći državnu granicu izvan graničnog prijelaza, izvan radnog vremena graničnog prijelaza ili suprotno namjeni graničnog prijelaza (članak 8. stavak 2.), međutim ja sam naišao na ovo "Granični prijelaz i njegovo područje označava se propisanim oznakama i drugom signalizacijom.

Oznake i drugu signalizaciju iz stavka 1. ovoga članka, na prijedlog granične policije, postavlja i održava Ministarstvo financija.

Iznimno od stavka 2. ovoga članka, oznake i drugu signalizaciju graničnog prijelaza i njegovog područja na aerodromima, morskim lukama, lukama unutarnjih voda i na željeznici, postav­lja i održava operator" Epa tamo operator bogami ništa ne održava i moje pitanje napokon :-) glasi imam li ja osnove za kakvu žalbu visokom prekršajnom sudu????

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U presudi vam piše imate li pravo žalbe.

 

Uz ZAKON O NADZORU DRŽAVNE GRANICE predmetnu problematiku regulira i

 

PRAVILNIK O OBLIKU, SADRŽAJU I NAČINU POSTAVLJANJA PROPISANIH ZNAKOVA I SIGNALIZACIJE NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA I UZ DRŽAVNU GRANICU,

 

UREDBA O GRANIČNIM PRIJELAZIMA U REPUBLICI HRVATSKOJ,

 

PRAVILNIK O UVJETIMA I NAČINU ODREĐIVANJA PODRUČJA GRANIČNOG PRIJELAZA

 

i

 

područje svakog graničnog prijelaza je određeno rješenjem nadležne policijske uprave koji je objavljen u Službenom listu Narodnih novina.

 

Nešto kao ovo: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2006_05_54_1309.html

 

Dakle, upoznati ste, slabi su izgledi za oslobađanje od odgovornosti, dok za smanjenje kazne imate onoliko šanse koliko možete dokumentirati svoje loše imovinsko stanje, a o tome prelistajte stare postove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija