Jump to content

zatvor i evidencija


ensiferum

Preporučene objave

pozdrav imam veliki problem radi prometnog prekršaj zapravo nisam nosio kacigu kad sam trebao i zbog toga mi je izrečena kazna od 1000 kn. Koju nisam bio u mogučnosti platit i sad nakon svih uloženih žalbi koje sam ispucao rečeno mi je da platim 1000 kn ili idem 4 dana u zatvor (vrhovni prekršajni sud u Zagrebu). Sad me ovo zanima pošto sam buduči pomorac (nadam se) dali če se to vodit gdje u kojoj evidenciji što bi mi moglo spriječit ukrcaj zapravo niti jedna bolja kompanija me neče htjeti uzeti kad vidi da mi je negdje zapisano da sam bio u zatvoru ?? Nemam posao da kaznu platim a još najbolja stvar od naše sakate države je to da moj otac ne plača alimentaciju meni i brači več 3,5 godine. Na sudu je proglašen krivim i izrečena mu je zatvorska kazna ali je dobio neki rok u kojem je trebao platit to ali nije sutkinja ga ne šalje nikako u zatvor, a on uživa u slobodi i ruga se obitelji. Mene šalju u zatvor u 21 godini a prekršaj sam napravio s 18 i nešto sitno ko svaki klinac, mislim kriv sam svjesno sam to napravio ali država nema nikakvog profita od lišavanja moje slobode umjesto da si mi dali dobrotvorni rad što sam i sam tražio tako bi bar imali neke koristi država i društvo bar bi bojao po cesti neke stupiće neznam šta se več radi oni mene zatvaraju s kriminalcima u čeliju gdje ču živjeti 24 sata s ubojicama,silovateljima,dilerima ovo je stvarno apsurdno.Usput otac je od svoje mirovine uzeo novi auto samo da se nebi mogla naplatit obitelj, pa gdje to ide da ja sam uzmem zakon u ruke ??

 

Oprostite malo sam skrenio sa teme ali sam samo htio da vidite još jednu banalnost Hrvatskog pravosuđa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da u prekršajnoj evidenciji će stajati da je novčana kazna zamjenjena zatvorskom i to do 3 godine nakon odsluženja kazne.

 

Pomorci dobijaju vize za kretanje i zadržavanje na područjima teretnih luka u SAD-u, a za to se ne traže podaci iz prekršajne evidencije.

 

To je bio banalan prekršaj zbog nenošenja zaštitne kacige za koji je izrečena novčana kazna, a ne zatvorska kazna kao glavna kazna. Novčana je zamjenjena zatvorskom zbog neplaćanja.

 

U zatvoru se kategoriziraju osobe lišene slobode i smještaju zajedno osobe iste ili slične kategorije, što znači da su prekršajci zajedno.

 

Među prekršajcima ima osoba kojima je puna kapa žene i djece iz doma i uživaju u zatvoru u miru. Ima beskućnika koji jedva čekaju normalan krevet i tri obroka dnevno, njima je boravak u zatvoru najbolji dio godine. Ima "pravednika" koji iz inata neće da plate kaznu od 300 kuna i zbog tog odleže 3 dana. Ima avanturista koji neće da plate da otkriju granicu dokle mogu ići, pa ih sat-dva nakon zatvaranja netko izvuče plaćenom uplatnicom. Ima onih koji stvarno nemaju ili im je važnije dati novac za nešto drugo od vlastite slobode.

 

Pravni sustav se mora poštovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija