Jump to content

razlaz dvaju suvlasnika


luiggi

Preporučene objave

Dva suvlasnika, dobra firma, uslijed recesije razlaz po mnogim pitanjima....Jedan bi nastavio poslovati bez obzira šta firma tone u propast jer tako osigurava egzistenciju, a drugi želi prestati sa radom jer spasa nema. 10 uposlenih i plaće ne zarađuju. Suvlasnik koji želi nastaviti sa radom nema privatne imovine i želi se zaduživati a ovaj koji želi prestati raditi i ne želi davati osobna jamstva ( čime onemogućava nova zaduženja tvrtke )ne želi dovesti u pitanje svoju prije stečenu i naslijeđenu imovinu. Pitanje glasi... kako se rastati kada dogovora nema????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko u društvenom ugovoru nemate specificirane odredbe o isključenju člana iz društva možete tužbom podignutom protiv člana (suvlasnika) zahtjevati da ga sud isključi iz društva ako za to postoji važan razlog (čl.420.st.3.reč.2. ZTD-a).

Važan razlog za isključenje člana iz društva je njegovo ponašanje kojim se onemogućuje ili znatno otežava postizanje ciljeva društva pa se zbog toga njegov ostanak u društvu čini nepodnošljivim. Riječ je o primjeni krajnje mjere društva prema članu kada su svojstva člana ili njegovo postupanje takve naravi da se ne može očekivati poduzimanje neke blaže mjere prema članu ili član ne želi dati suglasnost za poduzimanje takve mjere.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija