Jump to content

Nelegalna prodaja objekta firme u stečaju? (hitno)


TheQ42

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Bio sam vanknjižni vlasnik poslovnog prostora u jednom objektu koji je bio vlasništvo firme koja je poslije otišla u stečaj.

 

Koliko mi je poznato, isti objekt je mogao prodati samo stečajni upravitelj, i to preko javnog natječaja, ali ovdje sve indikacije upućuju na to da je bivši direktor firme (znači, direktor prije stečaja) - koji je zadržao 1 od 2 žiga koje je morao predat novom stečajnom upravitelju - koristio taj žig i prodao objekt van natječaja.

 

Siguran sam u to da je objekt prodan bez znanja stečajnog upravitelja, sve upućuje na to, i zanima me vaše mišljenje, da li je ta prodaja nelegalna i može li se na koji način poništit, koje se mjere mogu poduzet?

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste naveli koliko je vremena prošlo od prodaje nekretnine do stečaja, niti da li je tvrtka bila bila prezadužena, blokiran žiro u vrijeme prodaje i sl.

 

U svakom slučaju, stečajni upravitelj je, po otvaranju stečaja, dužan odrediti povjerenstvo za popis imovine,sastaviti početno stanje imovine, zabraniti raspolaganje imovinom dužnika...

 

Po članku 130. i 131. Stečajnog zakona, može se pobijati pravni posao dužnika kojim se stečajni vjerovnici izravno oštećuju ako je taj posao (u Vašem slučaju,prodaja imovine) poduzet tijekom posljednja 3 mjeseca prije podnošenja prijedloga za otvaranje stečajnog postupka ako je u njegovo vrijeme dužnik bio nesposoban za plaćanje...

 

Članak 141. istog zakona kaže da pravne radnje može pobijati stečajni vjerovnik ili stečajni upravitelj u ime stečajnog dužnika. Tužba se podnosi protiv osobe prema kojoj je pobijana radnja preuzeta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija