Jump to content

Prekoračenje brzine


enter89

Preporučene objave

Bok,

htio bi postavit pitanje te najprije objasniti moj današnji događaj odnosno prekršaj.

Danas me zaustavio presretač na istarskom ypsilonu (momentalno se tu izvode radovi) gdje je ograničenje 80 km/h a moja je brzina kretanja bila 131 km/h (umanjena za sig.razliku 118 km/h). Radi se o prekršaju po članku 54. stavka 1. ZSPC-a, kažnjiv po članku 54. stavku 3. gdje je novčana kazna u iznosu od 1.000,00 kn.

Kaznu sam odbio potpisati a izvršio sam uvid u videozapis.

 

Obrazloženje:

student sam i svakog tjedna (gore i dole) prelazim ovu dionicu (na studijama sam u It ). Vraćao sam se doma, ispred mene bio je stroj koji radi na ypsilonu cca 10 km. Vozio sam iza njega jer je cijelim putem bila puna linija, gledao sam držat rastojanje jer pošto je padala jaka kiša jako mi je prljao stakla i vidljivost je bila slaba. u tih 10 km bilo je barem 5 sos traka ali se vozilo nikad nije mako s ceste. Kretao se brzinom cca 70-80 km/h. Kad je napokon došla isprekidana linija pretekao sam vozilo, naravno, povečajući brzinu i vratio u svoju traku i nakon 150 m nastupio je znak od 80 km/h a moje je vozilo još imalo ubrzanje jer nisam nakon preticanja odmah počeo kočiti ali niti stiskao gas nego sam čekao da vozilo samo od sebe uspori.

U svoj toj priči nisam primjetio presretača iza sebe (mercedes) koji me naravno zaustavio i kaznio.

 

Znam da sam u prekršaju ali htio bi od Vaš savijet dali ima smisla uložit prigovor sa obrazloženjem da prebrzo nakon isprekidane crte stoji znak ograničenja brzine. Onaj koji pretiče primoran je ubrzati vožnju i skoro je nemoguće brzinu vratit na propisanu. To sam obrazložio policajcima da se uvijek nalaze na mjestima gdje se lako može doći do prekršaja i da su me pred godinu dana na tu foru bili već kaznili ali mi objašnjenje nije palilo. Tada sam uložio prigovor sa obrazloženjem da sam student bez prihoda i da nisam nikad bio kažnjavan i oslobođen sam kazne. Još uvijek sam student ali više nije to moja prva kazna.....lol

 

Ima li smisla da uložim prigovor? Mogo bi dobit barem smanjenje kazne?

 

Unaprijed hvala :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru.

Ipak sam napiso prigovor:

 

Ne poričem da sam predmetne zgode učinio prometni prekršaj tj.vozio brzinom većom od trenutno dopuštenih 80 km/h zbog radova na cesti.

 

Napominjem da sam student i da nemam nikakva primanja te da me roditelji školuju i uzdržavaju te Vas molim da mi kaznu, ako je ikako moguće, smanjite ili pak date mogućnost plaćanje u više obroka.

 

 

U nadi za pozitivnim odgovorom unaprijed Vam zahvaljujem.

 

 

 

S štovanjem,

 

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija