Jump to content

puna crta da ili ne


itfzoran

Preporučene objave

U jutarnjim satima pri smanjenoj vidljivosti i klizavom kolniku došao samo do dijela ceste na kojem je isprekidana linija radi omogoućavanja skretanja u lijevo radi ulaska na benzinsku postaju i skretanja u ulicu. Linija je ispkrekidana u dužini cca 15-tak metara nakon čega počinje puna crta u dužini cca 25 m, a prositre se paralelno s benzinskom postajom koja mi se obzirom na dvosmjerni smjer ceste nalazi lijevo. Dok je još bila isprkeidana crta ,počeo sam obilaženje sporijeg vozila ( ograničenje je bilo 50 km koje sam poštovao ),došao do dijela pružanja pune crte i vozio se nekih 5-6 m lijevim trakom kad vozač ispred daje znak za skretanje lijevo i skreće bez da se uvjerio da to može učiniti. U pokušaju izbjegavanja sudara dajem zvučni signal, kočim i izmičem se lijevo gdje udaram svojim prednjim desnim krajom u njegov zadnji lijevi kraj. U zapisniku po očevidu se navodi da sam ja prešao punu crtu, a da predmetni nije prooveo radnju bez opasnosti za druge sudionike. Također, isti je skrenuo na trak koji je namijenje za izlaz vozila sa benzinske tj.da se pravilno prestrojio ja bih imao dostatan zaustavni put. Ima li tu moje krivice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

premija je napisao:

Bitno je dokazati da si bio u fazi pretjecanja kada je drugo vozilo započelo sa skretanjem ulijevo preko prometnog traka kojim si se kretao. Puna crta nije "betonski" zid. Vožnja preko pune crte jeste prekršaj, ali samo ta radnja ne mora biti u uzrok nastana PN.

Mnogi,ali stvarno mnogi vozači misle da je dovoljno dati lijevi žmigavac i skrenuti ulijevo bez da pogledaju što se događa iza njih.Većina to čini iz pukog neznanja.Možda nikad to nisu znali ili su zaboravili,ali tko da ih sad nauči,osim sami na svojoj koži.

Bilo bi korisno kad bi,recimo svaki dan prije dnevnika bila prikazana jedna takva situacija.Svojevremeno je bila emitirana serija emisija "Krugovi" gdje su se mogle vidjeti mnoge "nepoznanice"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija