Jump to content

savjet i pomoc - nasljedstvo, jednostavno pitanje!


taxo

Preporučene objave

Pokojni suprug je prije 10 godina darovao vikendicu kćeri iz prvog braka uz uvjet prava služnosti doživotnog uživanja na vikendicu njemu, njegovom bratu i meni. Suprug je umro. Prije ostavinske, koju čekamo, otkrila sam da je kćer vikendicu vratila ocu - darovala natrag, darovnim ugovorom, tako da je sada stanje u gruntovnici - vlasništvo na njega 1/1, bez tereta. I za prvo i drugo stanje postoje uredni, potpisani ugovori.

 

zašto je to napravila, koje mogu biti namjere? znam da na ovo neću dobiti odgovora, ali zanima me koja su moja prava sada i što učiniti? Hvala unaprijed svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u redu, razumijem i hvala, ali: Dok je vikendica bila na kćer, a moje pravo služnosti, tada nije bila u mogućnosti prodati ju, zar ne?

 

Sada kad je na pokojnog supruga bez tereta, istina da se imovina ravnopravno dijeli, ali sada ona raspolaže svojim dijelom i može ga prodati, ne?

 

Btw. kćer je u financijskim dugovima, pa mi se pojavila sumnja. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako je,tada nije mogla prodati jer je vlasnik bio pok.otac ,nakon njegove smrti opet nije mogla jer vi i njegov brat imate PRAVO DOŽIVOTNOG KORIŠTENJA.to je mogla jedino UZ VAŠU SUGLASNOST!!!!Nakon ostavinske ravnopravno ćete dobiti svaki svoj dio te ćete biti suvlasnici svaki u svom dijelu što znači da će ona jako teško prodati svoj dio,prvenstveno to mora biti idealan dio ,znači razvrgnuće suvlasničke zajednice .To je komplicirano i ugotrajno ,uglavnom bez suglasnosti ostalih suvlasnika NEMA PRODAJE NITI BILO ČEGA VEZANO ZA nasljeđene nekretnine.Nadam se da Vam je jasnije ,netrebate se bojat.

 

lijep pozdrav :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija