Jump to content

Ratni zločin


Pemac

Preporučene objave

Kratko pitanje: kako i kome se može podnijeti tužba za određeni ratni zločin nad Hrvatima od strane Srpskih pobunjenika?

 

O čemu je riječ i što me je potaklo na ovo pitanje:

Gledajući u posljednje vrijeme ovo silno obrušavanje raznoraznih pravosuđa na Domovinski rat, odlučio sam ispitati kako i kome se može podnijeti tužba za pokolj Hrvatskih civila počinjen 1991. od strane Srba i JNA jer je taj zločin postao samo još jedna tužna priča iz Domovinskog rata i do danas nitko za njega nije odgovarao.

 

Nemam blagog pojma o pravu pa bih vas molio ako mi tko može približiti kako i kome mogu podnijeti tužbu jer sam jedan od malobrojnih živućih rođaka pobijenih ljudi i volio bih da se zadovolji pravda i da se stvari izvedu na čisto zbog naše djece i zbog Domovine!

 

Nisam mislio da ću ikada morati posezati za ovim ali eto...

Hvala.

 

Bog vas blagoslovio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar ne znate da se tužba podnosi na temelju dokaznih materijala protiv konkretnih osoba? Može se tužba podnijeti i protiv države, ali mislim da se time treba baviti država, a mi mali se možemo baviti takvim stvarima ako nemamo drugoga posla i ako imamo puno vremena (novca). Dakle, ako imate materijalne dokaze o zločinu ili ako je nad vama netko počinio zločin (npr. zlostavljanje zarobljenika) lako ćete riješiti stvar. Obratite se bilo kojoj udruzi branitelja i ja vjerujem da će vam oni rado pomoći oko tehničkih pitanja uz pomoć kvalitetnih odvjetnika. Moram i komentirati da je za mene osobno svejedno je li zločin počinio Hrvat ili Srbin. Trebali bismo svi osvijestiti činjenicu da zločin nema nacionalni predznak, osim ako je to zločin države. Po meni postoji zločin Republike Srbije (ex SRS) jer je poticala lokalno stanovništvo na pobunu, ali možda nismo niti mi baš nevini. Pogledajmo se u ogledalo i zapitajmo se tko je što radio u ratnim vremenima. Je li bio na putu Isusa krista ili na putu nekih drugih ideologa. Pitajmo se, pitajmo se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pronašao sam kome se obratiti. Može lock na ovu temu.

 

Hvala Legalis forumu i 40 000 registriranih korisnika...

 

@upitnik:

Jedini ste se udostojili odgovoriti na ovu temu, pa Vam dugujem odgovor. Slažem se da bismo se trebali osvjestiti da zločin ne nosi nacionalni predznak i da ni mi u cijeloj priči oko rata nismo nevini, međutim isto tako bi si svi opet trebali posvijestiti što se događalo na početku. 1991. i 1992. Ne zaboravimo da smo mi ti koji smo bili napadnuti i ja sam živi svjedok da su ničim izazvani civili bili brutalno pobijeni i zlostavljani 1991. Bio sam svjedok na dvije udaljene lokacije i na obje isti scenario: napad Srba, zlostavljanje, ubijanje, pljačka i palež. Ne osjećajmo krivnju zbog onih par dana Oluje, gledajmo sve one mučne godine koje su prethodile Oluji. Ne zamjeram momcima koji su svoj akumuliran četverogodišnji bijes iskalili onih par dana tokom Oluje jer da sam bio na njihovom mjestu ne znam bi li se mogao suzdržati kada navru sjećanja na četnička zlodjela iz 1991. nad nedužnim mi rođacima. Isto kao što se Amerikanac neće zgroziti nad zločinom Hirošime ili Britanac nad zločinom Dresdena već će to proglasiti kao "opravdan čin", neću ni ja nad Olujom i mrtvim srpskim bakama liti suze jer je cilj bio vratiti suverenitet RH i prestati biti pokretna meta srpskih snajpera ili topovsko meso za srpske haubice.

 

Hvala i lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka čast Pemac u potpunosti se slažem sa tvojim mišljenjem, za zločin nad Hrvatima niti jedna nestranačka udruga HHO i ostale nije pokrenulo pitanje progona odgovornih počinitelja srpske nacionalnosti. Svi su abolirani za masovne zločine, tijekom Oluje bilo je možda pojedinačnih ekscesa ali nikako planski organiziranih i to je velika razlika između Hrvata i srba. Samo da je sad veče krivnja pojedinačni ekscesi od organiziranih zvjerstava od strane naših građana srpske nacionalnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospodo, sjetite se samo kako su partizani dizani u nebo. Sada opet dižemo nove "partizane" u nebo. Svaka vojska nosi zločinačke elemente i ima zločince u svojim redovima. Dokle god ćemo svoje kititi,a druge ružiti, neće nam se smijati svijetla budućnost. Odgajajući djecu u duhu - mi smo pravi, oni su krivi - stvaramo tlo za nove ratove. To isto rade i oni s druge strane. Njihovi "argumenti" su gotovo jednaki našima. Prava istina je ta da su naši i nihovi političari izazvali ratne sukobe, pa sada na temelju toga imamo novu elitu na vlasti koja vlada već 20 godina, rasprodala je zemlju, uvodi nas kao guske u magli u EU, a vama i meni prepušta da se bavimo zločinima i zločincima. Ljudi, manite se ćorava posla, pljunite u šake i učinite nešto za svoju obitelj. Mene niti 45. niti 90. više uopće ne zanima. Onaj tko živi u prošlosti, mrtav je već za života. Toliko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija