Jump to content

Upis djeteta u matičnom uredu


leeloo127

Preporučene objave

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Matični ured dostavlja dopis nadležnom Centru za socijalnu skrb koji onda poziva oba roditelja, ako se ni tada ne pojave, prisutni bračni drug i stručni radnici Centra donose odluku o određivanju osobnog imena djeteta koje se šalje Matičnom uredu. Kasnije upisan otac može osporavati očinstvo djeteta pred Općinskim sudom traženjem DNKnalize i to u roku 6.mjeseci od saznanja činjenice da nije otac a do sedme godine života djetea maksimalno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da preformuliram : da li je za upis djeteta u mat.knj.rođenih, u slučaju kad je dijete rođeno u izvanbračnoj zaj., a unutar zakonskog roka od 300 dana od pravomoćnosti razvoda od bivšeg supruga, dovoljna ovjerena izjava bivšeg supruga kojom on izjavljuje da nije otac? Ili je nužno i njegovo prisustvo?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ocem djeteta se smatra majčinog muža, odnosno bivšeg muža ako je rođeno unutar 300 dana od razvoda braka i to očinstvo tek treba osporiti (majčin rok je 6 mjeseci od rođenja djeteta).

Roditelji djetetu određuju osobno ime sporazumno.

U protivnom, obratit ćete se CZSSu radi određivanja djetetovog imena, a u matici će biti upisano temeljem čega na baš taj način (rješenje CZSSa, kojeg...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija