Jump to content

Ključevi od nasljeđenog stana- HITNO


Robi77

Preporučene objave

Evo nas 7 je nasljeilo stan od tete od toga jedna osoba ima kljuceve i otputovala je s njima u inozemstvo i ucjenju nas da nam ostalima nece dati da naprave kopije dok joj se ne isplate neki navodno posudjeni novci koje je navodno posudio njen otac za koje ne postoje pisani dokazi.

Kako ući u stan sada, ide li to preko policije tj. koji je postupak da se promjeni brava da svi ostali možemo u stan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kakvo je to pitanje....imas svoj stan/dio...nemas kljuca....imas bravara i sjekiru..u cemu je problem.....a ona nek tuzi.....

 

ja stvarno ne kuzim ljude....cega se vi bojite (opcenito)

ne nebojim se nego zelim biti sigurn, terba li prijaviti policiji ili sto, ako velis da da se moze na silu uci bez nema problema nego pitam zbog ostalih sunasljednika koji su stariji i neupuceni da im mogu rec da pocnu ostriti sjekire ....

 

hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pravno gledano, vi imate pravo na tužbu za zaštitu posjeda koja se rješava u hitnom postupku. Ukoliko je i ta osoba nasljednik, neće to stvarati probleme u ovom slučaju jer je riječ o rijetkom slučaju kada imate pravo na zaštitu posjeda i prema suposjednicima jer ste potpuno isključeni od dotadašnjeg suposjeda.

Postupak se odvija žurno, ali koliko žurno, ne znam reći.

Rok je trideset dana od dana saznjanja za smetanje posjeda. Znači, od onog dana kada ste saznali da ne možete ući u stan.

 

Što se tiče provale unutra, situacija se tada mijenja za 180. Tada dotična osoba ima pravo na zaštitu posjeda, a vama ostaje dokazivanje prava vlasništva "redovnim" putem (redovnim, jer spomenute tužbe na zaštitu posjeda se rješavaju u hitnom postupku).

 

To je pravno gledano. Naime, tzv. samovlast je zabranjena.

 

cijeli postupak inače iznosi 2000kn neovisno o broju ročišta i radnji koje odvjetnik obavi.

uređeno: od crni petar
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trba još dodati da ao postoji neka činjenica zbog koje bi vam trebao hitan ulaz u stan (nemate gdje živjeti, netko dolazi kome ste obećali stan, trebali ste u njega smjestiti nekoga koga imate pravo uzdržavati), imate PRAVO i da silom uđete u stan u skladu s člankom 27. stavkom 1. ZV-a; nisam spominjao jer su takve činjenice rijetke.

uređeno: od crni petar
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija