Jump to content

Jesam li prevaren ili pokraden? Ili je ona stekla nesto bez osnove?


sunjavi

Preporučene objave

Poceo sam raditi u poslovnici za otkup zlata i nedavno je dosla zenska osoba i donijela pokidanu narukvicu i rekla da je 18k zlato. Provjerio sam i prenaglio i otkupio. Na kraju nije uopce zlato nego kirurski celik. Vrijednost je 13000kn. Uzeo sam bio podatke i broj moba-uobicajno uzeti sto vise podataka. Zvao sam je i rekao da nije zlato i da vrati novce i rekla je da hoce pa se kasnije nije javljala niti dolazila. Buduci da je to meni skinuto s buducih placa, je li mogu pojrenuti nesto? Jesam li prevaren

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mora biti ni da ste prevareni, ni pokradeni. Možda jednostavno žena sama nije znala(npr. mogu li ovo provjeriti kod vas, mislim da je zlato od 18k), te tako ne postoji ni kaznena odgovornost(zašto bi išla profesionalnoj firmi koja se isključivo bavi kupnjom zlata prodati bižuteriju?).

 

Najveći propust je vaš, budući da ste provjerili zlato i izdali potvrdu. Postoje neke osnove za građansku tužbu, ali ja da sam na mjestu te žene, jednostavno bi rekao da to nije ta narukvica koju sam vam prodao, a vi je potvrdili kao zlato.

Probajte još stupati u kontakt sa njom, pa da vam barem dio vrati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A i istovjetna gramaža predmeta i gramaže na potvrdi vam može biti dobar argument da je riječ o istom predmetu. Teško da se može naći identična težina.

 

Imam tu narukvicu i racun i to je ta tezina tocna. Je li to u gradjanskoj parnici trazim? Bio sam na policiji i oni vele da mi mogu samo dati podatke da je tuzim. Jer ju ne mogu oni teretiti. Je li zna netko koliki su troskovi suda? Je li se isplati tuziti je za 13000kn?

Hvala na ranijim odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija