Jump to content

Nesavjesno liječenje? Da ili ne? Pomoć!


BijesnaKoRis

Preporučene objave

Prvi put sam na forumu pa se baš ne snalazim. Ako sam slučajno dva puta negdje umetnula ovu temu, ispričavam se!

Zanima me da li imam kakve pravne osnove tužiti bolnicu zbog nesavjesnog liječenja? Naime, prije cca godinu dana dobila sam tešku upalu oka. Otišla sam do liječnice opće prakse koja mi je prepisala lijekove. Stanje se pogoršavalo i završila sam nakon 7 dana na hitnoj gdje me primio bahat i drzak voditelj očnog odjela. S obzirom da mi se vid jako zamutio na tom oku a bavim se ilustriranjem i grafičkim dizajnom na moje pitanje o zabrinutosti bio je bezobrazan. Dao mi je opet neke nove kapi i poslao na kontrolu za 5 dana. Došla sam na kontrolu, stanje oka i dalje užasno, tražila sam drugog liječnika koji mi je opet dao neke nove kapi nakon čega se stanje napokon počelo popravljati. Nažalost sve je to već bilo prekasno i vid mi se do dan danas nije oporavio i dalje vidim mutno na lijevo oko. Poslali su me u Vinogradsku u ZG gdje mi je jučer dano još novih kapi i ako se sada ništa ne popravi moram na lasersko struganje rožnice. Iako je doktor u Vinogradskoj rekao da teško da će se to popraviti jer je već prestaro.

 

Zanima me da li mogu bolnicu ili tog bezobraznog liječnika optužiti jer smatram da nije shvatio ozbiljnost problema i da mi nije na vrijeme dao ispravnu terapiju s obzirom da mi se stanje koliko toliko počelo poboljšavati nakon što me preuzeo njegov mlađi kolega koji se apsolutno potrudio da mi olakša.

 

Hvala i nadam se brzom odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za dobivanje ovakve svrste spora nije dovoljno subjektivno nezadovoljstvo u bilo kojem smislu već je potrebna ocjena medicinske struke koja će potvrditi nepravilnosti u postupcima pružanja zdravstvene zaštite.

 

Probajte se upitati u lječničkoj komori ili u ministarstvu zdravstva oko podnošenja prigovora vezano uz opisanu situaciju, no ne ovako kako ste to napisala gore već probajte navesti i dijagnoze i preporučene terapije iz svake od posjete liječnicima. Kod toga bi vam mogao pomoći i vaš obiteljski doktor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija