Jump to content

ugovor o djelu za stranog državljanina


fani

Preporučene objave

molim savjet.. dakle radi se o sklapanju ugovora o djelu sa stranim državljaninom koji u našoj firmi drži poduku stranog jezika. Financira se iz donacije koju daje ambasada mojoj firmi, o tome je sklopljen i uredno potpisan ugovor kojim se mi obvezujemo iz doniranih sredstava platiti predavača. Predavač je lektor, izvorni govornik tog jezika i predaje na fakultetu i jezičnoj gimnaziji. No, nastao je problem. naša interna revizija inzistira na potvrdama: da je predavač u sustavu PDV-a, da ima potvrdu za samostalni obrt, licencu za izvođenje nastave. Priložila sam ugovor sa veleposlanstvom i Zakon o strancima, čl. 76. točke 14. i 15. (odnosi se na lektore i izvorne govornike), no revizija ne "dopušta" sklapanje ugovora o djelu. Sad imam veliki problem, jer ne mogu napraviti povrat sredstava ambasadi. Imate li savjet, i da li je revizija u pravu, odnosno da li mora uvažiti ove odredbe Zakona o strancima i ne inzistirati na ovome na čemu inszistira, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je bilo što govoriti protiv odluke revizije, po meni izgleda da su za tako nešto unaprijed bili propisani uvjeti koji nisu bili zadovoljeni, pa sada argument nekakvog općeg Zakona koji uređuje situaciju sa stranicima zapravo i nema smisla............i naravno da revizija te opće odredbe ne mora uvažiti u konkretnom slučaju tim više što ovaj kandidat izgleda nema ni licencu ako sam dobro shvatio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija